Tarifele RCA s-au majorat cu cel putin 40% de la inceputul anului

Tarifele RCA s-au majorat cu cel putin 40% de la inceputul anului

Tarifele politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au fost majorate cu cel putin 40%, unele ajungand chiar sa se dubleze, pe fondul cresterii ratei daunelor, a scumpirii pieselor de schimb si a manoperei, a spus pentru NewsIn directorul general al societatii Pintilie Broker de Asigurare. "Tarifele RCA au fost majorate in fiecare luna", a

Tarifele politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au fost majorate cu cel putin 40%, unele ajungand chiar sa se dubleze, pe fondul cresterii ratei daunelor, a scumpirii pieselor de schimb si a manoperei, a spus pentru NewsIn directorul general al societatii Pintilie Broker de Asigurare. "Tarifele RCA au fost majorate in fiecare luna", a mentionat directorul general al societatii de brokeraj Pintilie Broker de Asigurare, Alexandru Pintilie. El a adaugat ca majorarea cea mai importanta se regaseste in cazul politelor pentru pensionari. "La inceputul acestui an, un pensionar beneficia de o reducere de 50% la polita RCA in cazul unei companii de asigurare", a aratat Pintilie.

Cel mai mic tarif pe care l-a platit un pensionar la inceputul anului, la incheierea unei polite RCA, pentru un autovehicul Dacia Logan cu o capacitate de 1.201 – 1.400 cmc era de 126 lei. In prezent, cel mai mic tarif pe care l-ar putea plati un pensionar este de 285 lei, in conditiile unei reduceri de 25% (cel mai mare nivel de reducere de pe piata in acest moment), ceea ce indica o crestere de peste 100% de la inceputul acestui an, a mai spus Pintilie. "Pretul tot mai ridicat al manoperei, cresterea numarului de daune, precum si majorarea sumei asigurate au condus la cresterea tarifelor", a adaugat seful Pintilie Broker de Asigurare. El considera ca asiguratorii ar trebui sa se inteleaga intre ei astfel incat sa nu mai plateasca daunele "incarcate artificial", aceste cheltuieli urmand sa se reflecte in cele din urma in buzunarele asiguratilor, prin tarifele majorate ulterior de companiile de asigurare. Pintilie estimeaza ca tendinta de scumpire a politelor RCA va continua si in 2010, dar intr-un ritm mai moderat.

Tarifele la Casco au crescut cu 15-30% de la inceputul anului

Tarifele practicate de asigurator la incheierea unei polite Casco s-au majorat cu 15-30% de la inceputul acestui an, ritmul de crestere fiind mai temperat in comparatie cu tarifele RCA, in conditiile in care asiguratorii au introdus fransiza si au segmentat portofoliul. Pentru 2010, Pintilie estimeaza o scumpire cu cel mult 15% a politelor Casco. Asiguratorii din Romania practica cele mai mici tarife in cazul soferilor cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, care au studii superioare, sunt casatoriti, au copii minori si o masina de circa 20.000 euro, a mai spus seful companiei de brokeraj.

Acest segment de clienti beneficiaza de reduceri cuprinse intre 30% si 40% comparativ cu alte segmente de asigurati. Pintilie Broker de Asigurare  este o societate de brokeraj in asigurari, care incheie asigurari RCA si Casco pentru toate societatile autorizate de arbitrul asigurarilor sa incheie astfel de polite online, pe pagina de internet. Pintilie Broker de Asigurare estimeaza un volum de prime intermediate prin intermediul paginii de internet de 9,5-10 milioane lei in acest an, in conditiile in care pana la sfarsitul lunii noiembrie volumul de prime intermediate era de 8 milioane lei. In 2008, primele intermediate prin intermediul site-ului s-au ridicat la 3,5 milioane lei. Pentru 2010, compania de brokeraj estimeaza un volum de prime intermediate de 14 milioane lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos