T. Basescu: bancile grecesti au ajutat Romania sa iasa din criza financiara

T. Basescu: bancile grecesti au ajutat Romania sa iasa din criza financiara

In acest moment Presedintele Romaniei, Traian Basescu sustine impreuna cu presedintele Greciei o conferinta de presa. Presedintele Traian Basescu l-a primit marti, la Palatul Cotroceni, pe omologul sau elen, Karolos Papoulias, aflat intr-o vizita oficiala in România. Presedintele spune ca cele sapte banci grecesti de pe piata româneasca au un comportament "absolut corect" si isi

In acest moment Presedintele Romaniei, Traian Basescu sustine impreuna cu presedintele Greciei o conferinta de presa. Presedintele Traian Basescu l-a primit marti, la Palatul Cotroceni, pe omologul sau elen, Karolos Papoulias, aflat intr-o vizita oficiala in România.

Presedintele spune ca cele sapte banci grecesti de pe piata româneasca au un comportament "absolut corect" si isi desfasoara bine activitatea, el multumindu-le pentru acest lucru.

Seful statului român a precizat ca "nu este o afirmatie politica", ci este raspunsul pe care el l-a primit de la guvernatorul BNR.

"Toate cele sapte banci grecesti care opereaza pe piata româneasca au un comportament normal, isi desfasoara activitatea bine si onest pe piata bancara a României si le multumim. (…) Au un comportament absolut corect pe piata româneasca", a sustinut presedintele Basescu.

El a mentionat ca acestea detin aproximativ 27% din piata bancara din România si ca au contribuit la iesirea tarii din recesiune, multumindu-le pentru acest lucru. Mai mult, presedintele considera ca "bancile grecesti au ajutat Romania sa iasa din criza financiara", prin finantari importante.

Traian Basescu a sustinut ca nici "in perioada cea mai dificila", când criza s-a resimtit puternic in România, respectiv in anii 2009 si 2010, "bancile grecesti nu au facut niciun pas inapoi, fiind bine capitalizate si continuând sa finanteze procesele economice din România".

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos