Supraimpozitarea bancilor, intre amenintare si dispute la nivel inalt

Supraimpozitarea bancilor, intre amenintare si dispute la nivel inalt

Dan Nica a trecut la amenintarea directa a bancilor, afirmand la postul Realitatea TV ca, daca in termen de 30 de zile dobanzile la banci nu vor scadea, se va aplica impozitul de tip "Robin Hood". Vicepremierul a mai  adaugat ca bancile trebuie sa sprijine economia romaneasca care trece prin vremuri grele. De altfel, Dan

Dan Nica a trecut la amenintarea directa a bancilor, afirmand la postul Realitatea TV ca, daca in termen de 30 de zile dobanzile la banci nu vor scadea, se va aplica impozitul de tip "Robin Hood". Vicepremierul a mai  adaugat ca bancile trebuie sa sprijine economia romaneasca care trece prin vremuri grele.

De altfel, Dan Nica a mai spus ca si in luna mai statul a cheltuit mai mult decat s-a incasat din impozite si taxe. Ideea impozitului de tip "Robin Hood" a fost lansata acum cateva saptamani si se refera la supra-impozitarea bancilor cu actionariat strain, care vor sa scoata banii din tara.

In replica la declaratia vicepremierului Dan Nica,  purtatorul de cuvant al BNR Adrian Vasilescu a declarat  la Realitatea FM ca bancile sunt institutii private si nu pot fi obligate sa reduca dobanzile pentru credite, in conditiile in care banii pe care ii detin i-au obtinut scump din cauza crizei economice.

Dan Nica  avertizase ca, daca in 30 de zile dobanzile de pe piata bancara din Romania nu vor scadea, Guvernul se va tine de cuvant si va impune bancilor suprataxarea profiturilor. Adrian Vasilescu anticipeaza ca economia Romaniei isi va mai reveni pana la sfarsitul anului. Purtatorul de cuvant al BNR atrage insa atentia ca romanii vor trebui sa renunte la consumul exagerat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos