Studiu Manpower: bancile nu vor face angajari in primele 3 luni din 2012

Studiu Manpower: bancile nu vor face angajari in primele 3 luni din 2012

  Un studiu Manpower ne arata dinamica pietei muncii in primele 3 luni din anul viitor. Studiul privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru Trimestrul 1, 2012 a fost realizat prin intervievarea unui esantion reprezentativ de 643 de angajatori din România. Toti participantii la acest studiu au fost intrebati: “Cum anticipati evolutia angajarilor totale

 

Un studiu Manpower ne arata dinamica pietei muncii in primele 3 luni din anul viitor. Studiul privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru Trimestrul 1, 2012 a fost realizat prin intervievarea unui esantion reprezentativ de 643 de angajatori din România. Toti participantii la acest studiu au fost intrebati: “Cum anticipati evolutia angajarilor totale in locatia dumneavoastra pe durata a trei luni, pâna la sfârsitul lunii martie 2012 in raport cu trimestrul actual.

Angajatorii anticipeaza cresteri moderate de personal pentru Trimestrul 1, 2012. Având in vedere ca 20% dintre angajatori se asteapta la extinderea volumului de personal, 14% previzioneaza descresteri si 64% nu anticipeaza
schimbari, Previziunea Neta de Angajare se situeaza la valoarea de +6%. Fata de trimestrul anterior, angajatorii raporteaza o scadere a Previziunii de 5 puncte procentuale. insa, comparativ cu Trimestrul 1, 2011 angajatorii raporteaza o valoare a Previziunii cu 8 puncte procentuale mai puternica.

 

“Intentiile de angajare se mentin la un nivel pozitiv. Cu toate acestea, planurile de angajare se vor diminua, probabil, in primele trei luni ale anului. O astfel de evolutie era de asteptat, data fiind starea de incertitudine generata de climatul economic actual. Angajatorii sunt nevoiti sa-si mentina competitivitatea si deschiderea pe pietele in care activeaza, avand in vedere fluctuatia privind cererea pentru produsele si serviciile lor. Pana la aparitia unor noi semnale clar pozitive, cel mai probabil angajatorii vor ramane rezervati in ceea ce priveste angajarile si vor adauga personal doar atunci cand acest lucru este absolut necesar”, spune Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Ce se va intampla in banci

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, previziunile de angajare in sistemul financiar-bancara sunt slabe. Cele mai slabe planuri de angajare sunt raportate in doua sectoare: financiar, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri si agricultura, vânatoare, silvicultura si pescuit – unde Previziunea scade cu 5, respectiv 3 puncte procentuale.

 

Ce fac bucurestenii

Cu o Previziune Neta de Angajare de +5%, angajatorii din aceasta regiune anticipeaza oportunitati de crestere usoara a nivelului angajarilor pe parcursul Trimestrului 1, 2012. Cu toate acestea, comparativ cu trimestrul anterior, planurile de angajare sunt mai slabe cu 8 puncte procentuale. Fata de perioada similara a anului trecut, intentiile de angajare se mentin relativ stabile.

 

 

 

Finante, asigurari, servicii imobiliare
si servicii de afaceri +1%

Angajatorii din acest sector de activitate previzioneaza o perioada linistita pe piata muncii pentru Trimestrul 1, 2012, raportând o Previziune Neta de Angajare de +1%. Prognoza privind angajarile este mai redusa, atât fata de trimestrul anterior, cât si fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrând o scadere de 7, respectiv 5 puncte procentuale.

 

Cu alte cuvinte, chiar daca bancille vor recurge la restructurari pentru optimizarea costurilor si chiar daca vor exista preluari si comasari, personalul bancar isi va gasi loc in noua entitate sau in noi departamente. Asa cum precizam in materialul de ieri de pe www.BankingNews.ro, specialistii HR nu intrevad miscari dramatice in acesta piata, vor exista "furtuni" normale pe piata munci, inclusiv in cea bancara.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos