Statul va solicita din nou la CE majorarea capitalului CEC Bank

Statul va solicita din nou la CE majorarea capitalului CEC Bank

Dupa ce, in 2009, cererea Romaniei de a majora capitalul CEC Bank a fost respinsa de Comisia Europeana (CE), statul roman l-a mandatat pe presedintele institutiei de credit Radu Ghetea sa reinceapa procedura. Potrivit ministrului Finantelor Gheorghe Ialomitianu, desi la nivelul Uniunii Europene se discuta despre o eventuala infuzie de capital pentru bancile aflate in

Dupa ce, in 2009, cererea Romaniei de a majora capitalul CEC Bank a fost respinsa de Comisia Europeana (CE), statul roman l-a mandatat pe presedintele institutiei de credit Radu Ghetea sa reinceapa procedura.

Potrivit ministrului Finantelor Gheorghe Ialomitianu, desi la nivelul Uniunii Europene se discuta despre o eventuala infuzie de capital pentru bancile aflate in dificultate, in sistemul bancar romanesc nu exista o astfel de problema.

,,Pozitia Guvernului si a Bancii Nationale a fost foarte clara, in Romania nu avem probleme sa ajutam bancile, ma refer la toate bancile, nu e vorba de bancile de stat, tot sistemul bancar. (…) Sa speram ca nu se va pune problema ca Romania sa participe la constituirea unui fond pentru a ajuta sistemul bancar", a conchis ministrul de Finante.

Guvernul a incercat in ultimii doi ani sa opereze o majorare a capitalului CEC din surse bugetare, intrucat statul detine toate actiunile bancii, insa Comisia Europeana nu a autorizat operatiunea, considerand ca este asimilabila unui ajutor de stat.

Ministerul Finanelor Publice urma sa subscrie cu suma de 795 de milioane de lei la majorarea capitalului social al CEC Bank.

In februarie anul acesta, presedintele bancii Radu Ghetea declara ca CEC Bank are nevoie de o majorare substantiala de capital, indiferent sub ce forma, pentru a se mentine in pas cu piata bancara si realizarea investitiilor necesare urmatoarei etape de devoltare.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos