Statul acorda subventii de 20% pentru constructia unei locuinte

Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 51/2006, prin care statul acorda categoriilor defavorizate o subventie de 20% pentru achizitionarea unei locuinte personale,dar nu mai mult de 10.000 de euro a fost promulgata, marti, 9 ianurie 2007, de presedintele Traian Basescu. Subventia va fi acordata tinerilor casatoriti cu vârsta de pâna la 35 de

Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 51/2006, prin care statul acorda categoriilor defavorizate o subventie de 20% pentru achizitionarea unei locuinte personale,dar nu mai mult de 10.000 de euro a fost promulgata, marti, 9 ianurie 2007, de presedintele Traian Basescu.

Subventia va fi acordata tinerilor casatoriti cu vârsta de pâna la 35 de ani, precum si persoanelor si familiilor ramase fara locuinte in urma unor calamitati naturale sau care locuiesc in imobile expuse unui risc major, cum ar fi alunecari de teren, seisme sau inundatii.

Pentru a putea beneficia de subventie, solicitantii trebuie sa depuna o cerere la primarie si sa incheie un contract cu o firma de constructii, urmând ca, la finalizarea lucrarilor, sa recupereze 20% din valoarea constructiei, pe baza facturilor. Subventia va fi acordata doar persoanelor care construiesc pentru prima oara o locuinta prin credit ipotecar, detin deja terenul pe care va fi realizata constructia si nu au deja in proprietate o alta locuinta cu o suprafata construita mai mare de 50 de metri patrati. De asemenea, beneficiarul nu trebuie sa fi primit deja o alta subventie de la stat pentru cumpararea sau construirea unei alte locuinte.

Programul national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, aprobat de Guvern in iunie 2006, prevede acordarea unei subventii de la bugetul de stat, in valoare de 20% din pretul pe metru patrat din suprafata construita a locuintei, in limita prevederilor bugetare anuale si in limita a maximum 81 de metri patrati din aria desfasurata construita.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos