Sondaj BankingNews: vanzarea Bancii Transilvania este oportuna

Sondaj BankingNews: vanzarea Bancii Transilvania este oportuna

Subiectul privind vanzarea Bancii Transilvania, cea mai mare banca cu capital majoritar romanesc dupa active, a suscitat un interes deosebit pe piata financiar bancara. In luna august au fost vehiculate informatii potrivit carora Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentiona sa-si vanda participatia de aproape 15% detinuta la BT, ceea ce a generat speculatii

Subiectul privind vanzarea Bancii Transilvania, cea mai mare banca cu capital majoritar romanesc dupa active, a suscitat un interes deosebit pe piata financiar bancara. In luna august au fost vehiculate informatii potrivit carora Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentiona sa-si vanda participatia de aproape 15% detinuta la BT, ceea ce a generat speculatii privind vanzarea ulterioara a bancii.

La scurt timp dupa lansarea acestor discutii, oficialii BERD si BT le-au dezmintit printr-un comunicat de presa comun. “Contrar unor articole aparute recent in presa, BERD nu a luat nicio decizie in ceea ce priveste vanzarea cotei de 14.98%, detinuta la Banca Transilvania. BERD este foarte multumita de colaborarea cu Banca Transilvania si va continua sa sustina cresterea si dezvoltarea acesteia, in calitate de jucator important in sectorul bancar romanesc, precum si extinderea acesteia pe piata bancara internationala", se arata in comunicat.

"Suntem in acest moment a cincea banca din Romania si singura din top 10 care are capital privat majoritar romanesc. Este o pozitie care ne onoreaza, dar ne si obliga, iar prioritatile noastre strategice sunt legate de consolidarea cotei de piata, cresterea retelei teritoriale si intensificarea dezvoltarii activitatilor pe cele trei linii principale de business: retail, intreprinderi mici si mijlocii si companii mari. Acestea fiind preocuparile noastre, nu avem negocieri cu nicio institutie financiara, in vederea vanzarii bancii, intentiile noastre fiind de continuare a dezvoltarii Grupului Financiar Banca Transilvania" declara atunci Presedintele Consiliului de Administratie al BT, Horia Ciorcila.

In acest context, ne-am propus sa vedem ce parere au cititorii Bankingnews despre eventuala vanzare a celei mai scumpe si, totodata, celei mai rivnite banci romnesti. Intrebarea “Considerati oportuna vanzarea Bancii Transilvania?” a generat o majoritate de raspunsuri pozitive – 52,25 %. In acelasi timp, 33,13% din participantii la sondajul de opinie postat pe site-ul www.bankingnews.ro sunt de parare ca Banca Transilvania nu ar trebui vanduta. 14,63% dintre votanti nu au putut sa faca o apreciere in acest sens. In cadrul sondajului s-au inregistrat aproximativ 820 de voturi.

La sfarsitul lunii septembrie curent, BT gestiona active in marime de 11,4 mld. lei, avand un profit net de 133,3 mil. lei. Volumul creditelor acordate de Banca Transilvania  in primele 9 luni ale anului constituiau 7,6 miliarde euro. Reteaua teritoriala a bancii cuprinde 410 sucursale si agentii, in care isi desfasoara activitatea peste 5.500 de angajati. In prezent  Banca Transilvania are instalate 630 de bancomate pe intreg teritoriul Romaniei. De mentionat ca, valoare bursiera a BT este evaluata la peste un miliard de euro.

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos