Sondaj BankingNews – Topul celor mai bune banci pentru IMM-uri

Sondaj BankingNews – Topul celor mai bune banci pentru IMM-uri

Pentru a obtine o cota cat mai mare din piata produselor si serviciilor destinate intreprinderilor mici si mijlocii, bancile au pus la dispozitia clientilor o oferta tot mai diversificata si atragatoare. Finantatorii interesati sa castige inimile micilor intreprinzatori au mizat atat pe accesibilizarea si flexibilizarea creditelor oferite intreprinzatorilor, cat si pe consultanta specializata in domeniul

Pentru a obtine o cota cat mai mare din piata produselor si serviciilor destinate intreprinderilor mici si mijlocii, bancile au pus la dispozitia clientilor o oferta tot mai diversificata si atragatoare. Finantatorii interesati sa castige inimile micilor intreprinzatori au mizat atat pe accesibilizarea si flexibilizarea creditelor oferite intreprinzatorilor, cat si pe consultanta specializata in domeniul afacerilor. Parca niciodata ca in 2006, institutiile de credit nu au fost mai interesate de soarta intreprinderilor mici si mijlocii. Miza este imensa. IMM-urile constituie cel mai important motor al economiei in tarile Uniunii Europene, iar integrarea a pus Romania pe aceeasi directie de dezvoltare. Astfel, segmentul va oferi oportunitati de afaceri foarte generoase pentru banci. Mai mult, numeroase IMM-uri trebuie sa investeasca pentru a-si putea continua activitatea in conditiile respectarii drasticelor reguli impuse de Uniunea Europeana in fiecare domeniu de activitate. In aceste conditii este de asteptat ca 2007 sa constituie anul boom-ului pe segmentul produselor si serviciilor bancare destinate IMM-urilor. Cele mai active si mai agresive banci pe segmentul de profil sunt BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Bancpost, CEC, Volksbank si Finansbank. Publicatia www.bankingnews.ro a realizat un top al celor mai bune banci pe segmentul produselor si serviciilor adresate IMM-urilor, pe baza a 1.037 de voturi exprimate de cititorii sai in cadrul unui sondaj postat pe site.

Banca Transilvania – Banca nr. 1 pentru 33% dintre micii intreprinzatori

Potrivit studiului, cea mai buna banca pentru IMM-uri este Banca Transilvania, care a fost nominalizata in aceasta postura de o treime dintre votanti. Institutia de credit de la Cluj a facut in 2006 lucruri serioase si grozave intr-un mod amuzant si relaxat, lansand patru produse destinate IMM-urilor si identificandu-se cu un "zan" al micilor intreprinzatori gata sa le satisfaca orice dorinta. Aceste mutari nu au trecut neobservate, cele 33 de procente dintre voturile exprimate asigurandu-i prima pozitie in clasamentul www.bankingnews.ro. De altfel, dupa cum se stie, obiectivul major pe care Banca Transilvania si l-a asumat are ca punct final luna decembrie a anului 2007, cand sintagma "Banca nr. 1 pentru IMM-uri" trebuie sa-si gaseasca corespondent in realitate. Finansbank a obtinut un suprinzator (probabil mai mult pentru noi!) loc doi. Faptul ca aceasta banca este dispusa sa faca treburi serioase si portofoliul consistent de credite atractive destinate IMM-urilor sunt – fara indoiala – motivele pentru care 14% dintre cititorii site-ului au optat pentru Finansbank. Pozitia a treia si-o impart trei institutii de credit, care au obtinut cate 8 procente din partea celor care au participat la cercetarea www.bankingnews.ro. Cele trei banci – BRD, Bancpost si CEC – au lansat anul trecut pachete de produse si servicii interesante pentru micii intreprinzatori. BCR, liderul sistemului bancar din Romania, ocupa locul patru (cu 7% din voturile exprimate) in topul celor mai bune banci pentru IMM-uri, in timp ce Raiffeisen Bank (5%) si Volksbank (4%) si-au adjudecat pozitia a cincea, respectiv a sasea. 13% dintre cei 1.037 de participanti la studiu au identificat cea mai buna banca pentru IMM-uri ca fiind "alta banca" in afara celor nominalizate de publicatia www.bankingnews.ro.

www.dinucornel.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos