Soferii romani pot circula in UE doar cu RCA

Soferii romani pot circula in UE doar cu RCA

Soferii romani vor putea circula in tarile din Spatiul Economic European, la care se adauga Elvetia, Andorra si Croatia, doar cu politele de raspundere auto obligatorie (RCA), fara formularul Carte Verde, dupa ce Romania a semnat un acord de garantare cu ultimul din cele 32 de state membre. Romania a obtinut ultima semnatura necesara, din

Soferii romani vor putea circula in tarile din Spatiul Economic European, la care se adauga Elvetia, Andorra si Croatia, doar cu politele de raspundere auto obligatorie (RCA), fara formularul Carte Verde, dupa ce Romania a semnat un acord de garantare cu ultimul din cele 32 de state membre.

Romania a obtinut ultima semnatura necesara, din partea Marii Britanii, pentru aderarea la Acordul Multilateral, se arata intr-un comunicat transmis vineri agentiei MEDIAFAX de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile. Speram sa putem anunta cat mai repede data de la care cetatenii romani vor putea circula liber pe teritoriul statelor mentionate la volanul autovehiculelor fara a mai prezenta documentele de asigurare", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Pentru celelalte state care fac parte din sistemul Carte Verde si orice alte state terte, precum Moldova sau Ucraina, asigurarea Carte Verde ramane in vigoare.

www.banisiafaceri.ro
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos