Societe Generale cumpara 70% din Mobiasbanca cu 18,4 milioane euro

Grupul financiar francez Societe Generale a cumparat 70,57% din actiunile bancii Mobiasbanca, a cincea ca marime din Republica Moldova, pentru care a platit 18,4 milioane euro, a informat, joi, un comunicat al institutiei financiare franceze. Tranzactia s-a realizat in urma unei oferte publice de vanzare. "Achizitia va fi finalizata in urmatoarele zile, in urma incheierii

Grupul financiar francez Societe Generale a cumparat 70,57% din actiunile bancii Mobiasbanca, a cincea ca marime din Republica Moldova, pentru care a platit 18,4 milioane euro, a informat, joi, un comunicat al institutiei financiare franceze. Tranzactia s-a realizat in urma unei oferte publice de vanzare. "Achizitia va fi finalizata in urmatoarele zile, in urma incheierii operatiunii pe bursa din Chisinau. Societe Generale s-a asigurat ca Mobiasbanca va opera dupa reguli de conduita conforme cu cele ale Grupului", se arata in comunicat.

Intrarea grupului francez pe piata moldoveneasca are drept motivatie cresterea produsului intern brut (PIB) al Moldovei cu 7,5% in 2005 si dezvoltarea sectorului bancar, care a inregistrat cresteri ale imprumuturilor cu 25% si ale depozitelor cu 45% in 2005. "Anul 2006 este in concordanta cu evolutia economica a acestor date economice. Gratie intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, Moldova este de acum inainte la portile Europei", se spune in comunicat.

Mobiasbanca are 505 angajati si o retea de 63 de unitati, a treia ca extindere in Moldova si prima in Chisinau. Banca este lider pe piata creditelor de consum, cu o cota de piata de 20%. Mobiasbanca are peste 47.000 de clienti persoane fizice si 6.000 de clienti companii, din care 5.700 sunt firme mici si mijlocii, potrivit datelor publicate de grupul francez.

Ca urmare a achizitiei, "Societe Generale isi consolideaza pozitia de actor major in Europa Centrala si de Est, regiune in care grupul este deja implantat puternic si in care dispune de peste 1.450 de unitati bancare si de 4,7 milioane de clienti persoane fizice", se arata in documentul citat.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos