Societe Generale a anuntat cava imparti rolurile de presedinte si director executiv al bancii

Societe Generale a anuntat cava imparti rolurile de presedinte si director executiv al bancii

Societe General a anuntat cava imparti rolurile de presedinte si de director executiv al bancii, aceastamasurareprezentand cea mai importantamodificare a managementului dupascandalul ce la inceputul acestui an, informeazaReuters. Daniel Bouton va renunta la rolul sau de director executiv dupa15 ani in aceastafunctie, insava ramane in pozitia de presedinte, in timp ce directorul financiar Frederic Oudea

Societe General a anuntat cava imparti rolurile de presedinte si de director executiv al bancii, aceastamasurareprezentand cea mai importantamodificare a managementului dupascandalul ce la inceputul acestui an, informeazaReuters.

Daniel Bouton va renunta la rolul sau de director executiv dupa15 ani in aceastafunctie, insava ramane in pozitia de presedinte, in timp ce directorul financiar Frederic Oudea va deveni directorul executiv, insarcinat cu conducerea efectivaa celei de-a doua banci listate a Frantei.

Bouton a unit functiile de presedinte si director executiv in 1997 si a promis cava ramane in fruntea bancii franceze dupace initial si-a oferit demisia, ca urmare a scandalului legat de pierderi de 4,9 miliarde euro, cauzate de un trader al bancii, Jerome Kerviel.

SocGen a precizat intr-un comunicat ca Bouton a fost cel care a initiat aceste modificari ale managementului.

Oudea a fost numit recent in functia de director executiv adjunct, fiind considerat unul dintre arhitectii stabilizarii bancii dupapierderile masive generate de Kerviel, administrand majorarea de capital de cinci miliarde euro, menitaa consolida baza de capital a bancii.
Oudea a declarat in fata consiliului de administratie al Societe Generale cadoreste pastrarea in functie a doi alti directori executivi adjuncti, Philippe Citerne si Didier Alix.

"Consiliul de administratie a decis saaccepte propunerea si samajoreze numarul de membri independenti ai consiliului, cerand actionarilor sanumeascaun nou membru al consiliului", reiese din comunicatul bancii.

Consiliul se va intruni la data de 12 mai pentru a aproba declaratia financiarapentru primul trimestru din 2008 care va reflecta "increderea clientilor nostri, rezistenta grupului si profiturile obtinute dintr-un portofoliu echilibrat de activitati desfasurate intr-un mediu dificil".
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos