Sindicalistii de la BCR anuleaza inceperea grevei generale

Sindicalistii de la BCR anuleaza inceperea grevei generale

Salariatii BCR nu mai pornesc, miercuri, greva, dar reprezentantii sindicali continua negocierile cu conducerea bancii, solicitand clarificari referitoare la ultima oferta facuta de patronat, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu. "Important este ca s-a facut o oferta care poate fi imbunatatita. Noi avem toata disponibilitatea pentru a ajunge la

Salariatii BCR nu mai pornesc, miercuri, greva, dar reprezentantii sindicali continua negocierile cu conducerea bancii, solicitand clarificari referitoare la ultima oferta facuta de patronat, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu. "Important este ca s-a facut o oferta care poate fi imbunatatita. Noi avem toata disponibilitatea pentru a ajunge la o intelegere, astfel incat sa nu afectam clientii BCR si nici banca, fiind, in fond, vorba despre relatia intre angajator si salariati", a precizat Ionescu.

El a adaugat ca lamuririle cerute conducerii vizeaza propunerea bancii de "remunerare suplimentara a salariatilor, in functie de indeplinirea unor criterii de performanta" si ca ultima oferta a patronatului nu precizeaza nimic referitor la cresterea suplimentara a salariilor, cu 3%, solicitata de sindicalisti. "In paralel am transmis oferta celor pe care ii reprezentam si decizia finala va fi luata in functie de hotararea lor. Noi am solicitat, astazi (n.r marti), conducerii BCR o noua intalnire, in care se poate stabili orice, in functie de ceea ce decid membrii de sindicat", a mai spus Ionescu.

Conducerea BCR a hotarat, luni seara, in urma unei noi intalniri cu reprezentantii sindicali, sa elaboreze si sa inainteze o oferta finala, a saptea, catre Federatia Sindicatelor Independente din BCR, in conditiile in care sindicalistii isi anuntasera intentia de a declansa miercuri greva generala, pe termen nelimitat.

Anuntul legat de protest a survenit in contextul in care contractul colectiv de munca al salariatilor din BCR a expirat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea lunii august 2008, angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) s-au aflat, pentru trei zile, in greva japoneza.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos