Si mari si modesti. Treichl, BCR: Suntem cea mai mare banca din Romania, dar nu si cea mai buna

Si mari si modesti. Treichl, BCR: Suntem cea mai mare banca din Romania, dar nu si cea mai buna

"Suntem cea mai mare banca din Romania, dar nu si cea mai buna. Vrem sa facem tot posibilul pentru a creste efienta foarte curând. Vom dedica toate resursele pentru ca si intr-un climat mai putin bun sa crestem rezultatele. Vrem sa devenim si cea mai buna banca. Acesta este obiectivul nostru", a declarat, vineri, intr-o

"Suntem cea mai mare banca din Romania, dar nu si cea mai buna. Vrem sa facem tot posibilul pentru a creste efienta foarte curând. Vom dedica toate resursele pentru ca si intr-un climat mai putin bun sa crestem rezultatele. Vrem sa devenim si cea mai buna banca. Acesta este obiectivul nostru", a declarat, vineri, intr-o conferinta cu analistii, directorul general al grupului Erste, Andreas Treichl.  Seful Erste a mentionat ca in ultimii ani eficienta BCR a crescut.

Directorului financiar al grupului, Manfred Wimmer, a afirmat ca Erste concureaza pe mai multe piete cu institutii de credit afectate de criza, cum sunt cele din Grecia, sau care trebuie recapitalizate. in acest context, are loc "o redistribuire a cotei de piata", a adaugat Wimmer.

Pragul minim de 9% pentru rata de adecvare a capitalului bancilor europene, impus de Autoritatea Bancara Europeana, pune presiuni mai mari pe alte banci, dar nu si pe Erste, a afirmat directorul financiar. Grupul austriac ar avea astfel un avantaj fata de alte banci active in aceeasi regiune. Erste a anuntat, joi, un necesar de capital de 59 de milioane de euro pentru a respecta pragul de 9%.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos