Si alti bancheri ascund comisioanele si taxele. Vezi cat costa inchiderea unui cont in Austria!

Si alti bancheri ascund comisioanele si taxele. Vezi cat costa inchiderea unui cont in Austria!

Si alte banci, din alte tari, au probleme de imagine zilele acestea. Camera de Munca a Austriei a facut mai multe controale la 19 institutii bancare din zona Austria Superioara, descoperind practicarea de taxe si comisioane ascunse in serviciile oferite clientilor. Cum arata comisionele ascunse pe la altii? La Sparkasse and Co., dupa lichidarea unui

Si alte banci, din alte tari, au probleme de imagine zilele acestea. Camera de Munca a Austriei a facut mai multe controale la 19 institutii bancare din zona Austria Superioara, descoperind practicarea de taxe si comisioane ascunse in serviciile oferite clientilor. Cum arata comisionele ascunse pe la altii? La Sparkasse and Co., dupa lichidarea unui cont de catre un client, acesta mai datora bancii taxe de administrare a contului sau pentru alte operatiuni, in valoare de pana la 77 de euro. Un alt exemplu este blocarea contului: daca doreai asa ceva,unele banci te taxau chiar si cu 500 de euro!, "cheltuielile cu taxele si comisioane", spuneau bancheri vizati.

 

Ce comisioane trasnite au bancile romanesti?

 

Bancile percep tot felul de comisioane "trasnite" pentru conturile curente. Spre exemplu, Banca Romaneasca percepe un comision de 5 lei pentru trimiterea extrasului de cont prin fax, banca avand cateva pagini de comisioane atasate serviciilor furnizate clientilor prin contul curent iar BCR taxeaza cu 1,5% din suma depunerile in cont in moneda metalica, potrivit unei analize Dailybusiness.ro.

 

Cum sta treaba pe la noi?

In prezent, dupa criza, bancile se axeaza pe taxele la vedere, taxe percepute excesiv, o confirma si analistii si cientii. Potrivit unei analize ZF, s-a ajuns in situatia in care cine incearca sa depuna in contul curent o suma modesta, de trei sau cinci lei, va constata ca nu mai poate sa retraga nimic de la banca. Majorarea incasarilor din comisioanele percepute clientilor pentru operatiunile de zi cu zi a fost obiectivul principal al bancherilor in ultimii doi ani. Ce taxe sunt prin bancile romanesti si prin cele straine, gasesti in ZF.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos