Servicii bancare specializate pentru investitorii straini

Servicii bancare specializate pentru investitorii straini

Aproximativ 5 miliarde de euro vor intra anual in Romania in perioada 2007-2009 sub forma investitiilor directe. Estimarile apartin analistilor de la UniCredit, care apreciaza ca piata romaneasca este atractiva in mod special pe segmentul vanzarilor cu amanuntul. Investitorii italieni au cea mai numeroasa prezenta pe piata romaneasca, fiind vorba in general de firme de

Aproximativ 5 miliarde de euro vor intra anual in Romania in perioada 2007-2009 sub forma investitiilor directe. Estimarile apartin analistilor de la UniCredit, care apreciaza ca piata romaneasca este atractiva in mod special pe segmentul vanzarilor cu amanuntul.

Investitorii italieni au cea mai numeroasa prezenta pe piata romaneasca, fiind vorba in general de firme de dimensiuni mai mici. Potrivit datelor prezentate de UniCredit, in Romania sunt prezente peste 21.200 de companii cu capital italian. De asemenea, in noiembrie anul trecut existau peste 14.000 de companii cu participare germana care au investit in Romania. UniCredit si HVB Tiriac pun la dispozitia companiilor care vor sa investeasca in Romania servicii dedicate in cadrul unor birouri specializate, ‘Italian Desk’ si ‘German Desk’. In prezent, UniCredit si HVB Tiriac au in portofoliu aproape 3.400 de clienti companii italiene, in timp ce ‘Biroul German’ lucreaza cu 256 de clienti, in principal companii multinationale.

Banca va lansa anul acesta un birou destinat investitorilor turci. In portofoliul de clienti al celor doua banci aflate in plin proces de fuziune, UniCredit si HVB Tiriac exista aproape 600 de companii cu capital turcesc. De asemenea, divizia International Desk Romania de la nivelul UniCredit cuprinde si un birou dedicat companiilor din Spania care investesc in tara noastra.

Strategia UniCredit are in vedere anul acesta o atentie sporita asupra produselor si serviciilor oferite companiilor sau grupurilor de companii care isi desfasoara activitatea in cel putin doua tari diferite de pe pietele cheie pe care este prezenta banca si subsidiarele ei, precum Italia, Germania, Austria, dar si tarile Europei Centrale si de Est. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos