Seful Erste, despre reactia lui Basescu: Este de inteles. Orice presedinte doreste finantarea economiei

Seful Erste, despre reactia lui Basescu: Este de inteles. Orice presedinte doreste finantarea economiei

Declaratia presedintelui Traian Basescu privind eventuala limitare a expunerilor bancilor austriece in Romania este de inteles, avand in vedere ca orice sef de stat doreste ca bancile cu prezenta locala sa finanteze economia, apreciaza directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl. "Cred ca reactia lui este foarte de inteles. Daca sunt presedintele statului, vreau sa

Declaratia presedintelui Traian Basescu privind eventuala limitare a expunerilor bancilor austriece in Romania este de inteles, avand in vedere ca orice sef de stat doreste ca bancile cu prezenta locala sa finanteze economia, apreciaza directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl. "Cred ca reactia lui este foarte de inteles. Daca sunt presedintele statului, vreau sa am in interior banci care sunt dispuse sa sprijine cresterea economica a tarii", a declarat Treichl.

 

Presedintele Basescu a declarat joi ca bancile statelor europene au obtinut "profituri uriase" in Romania, iar daca se pregatesc sa o lase nefinantata in criza, este "lipsa de fair play", el spunand ca vrea sa creada ca statele venite mai tarziu in UE nu vor fi puse sa plateasca "lacomia" bancilor.

 

Banca Nationala a Austriei a emis saptamana trecuta o serie de instructiuni prin care conditioneaza avansul creditarii la subsidiare de cresterea refinantarilor locale, in principal prin depozite, dar si prin emisiuni pe piata locala si fonduri de la institutii supranationale precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sau Banca Europeana pentru Investitii.

 

Astfel, susbsidiarele care sunt expuse in mod deosebit trebuie sa se asigure ca raportul dintre noile imprumuturi si refinantarea locala (raportul dintre credite si depozite incluzand refinantarea locala) sa nu depaseasca 110%, ceea ce echivaleaza cu posibilitatea de a finanta cu un euro o sucursala daca aceasta atrage 10 euro din piata locala.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos