Seful BRD trimite sageti catre Asociatia Romana a Bancilor

Seful BRD trimite sageti catre Asociatia Romana a Bancilor

Presedintele – director general al BRD, Patrick Gelin, a avut la Predeal, in cadrul unui seminar organizat de banca franceza, un discurs critic la adresa Asociatiei Romane a Bancilor si a Bancii Nationale a Romaniei. Seful BRD s-a aratat dezamagit de eficienta ARB, afirmand ca nu functioneaza ca o adevarata asociatie care sa apere interesele

Presedintele – director general al BRD, Patrick Gelin, a avut la Predeal, in cadrul unui seminar organizat de banca franceza, un discurs critic la adresa Asociatiei Romane a Bancilor si a Bancii Nationale a Romaniei. Seful BRD s-a aratat dezamagit de eficienta ARB, afirmand ca nu functioneaza ca o adevarata asociatie care sa apere interesele bancilor. Patrick Gelin este de parere ca in interiorul Asociatiei Romane a Bancilor nu exista un dialog pe problemele sensibile ale institutiilor de credit. Ca exemplificare, oficialul bancii franceze s-a referit la recentele declaratii ale presedintelui CEC si ARB, Radu Gratian Ghetea, care a afirmat in presa centrala ca ar fi benefica o reglementare prin care sa se interzica creditarea in devize straine pentru clientii persoane fizice care inregistreaza venituri doar in moneda nationala. Gelin a aratat ca o astfel de tema nu a fost abordata in cadrul ARB, iar lipsa unei pozitii comune a bancilor poate fi daunatoare.
Presedintele – director general al BRD a subliniat faptul ca in tarile vest-europene bancherii comunica mult mai bine, realizand un schimb de opinii benefic activitatii domeniului de profil. "In Romania, bancherii au o problema de comunicare care tine in primul rand de cultura", a precizat Gelin.

Nici Banca Nationala nu a scapat

Presedintele BRD a criticat si lipsa de comunicare a Bancii Centrale cu bancile comerciale. Gelin a subliniat ca lipsa de comunicare a Bancii Nationale cu institutiile de credit este o mare problema pentru sistemul bancar din Romania. "Banca Centrala ne invita la consultari. Guvernatorul tine un discurs oficial si atat. Nu ne da cuvantul si nu are loc nici o discutie critica". Presedintele BRD a reclamat lipsa de informare si accesibilitatea dialogului in ceea ce priveste aparitia unor norme, legi sau proiecte de lege in pregatire privind sistemul bancar. "Nu avem nici o informatie despre proiectele de lege sau legi pregatite pentru sistemul bancar. BNR nu a avut dialog cu bancile. Ma tem ca acest handicap de functionare va reprezenta o problema majora pentru viitorul sistemului bancar din Romania", a apreciat Patrick Gelin.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos