Seful Bancii Transilvania spune ca dobanzile nu pot fi ajustate agresiv

Seful Bancii Transilvania spune ca dobanzile nu pot fi ajustate agresiv

Procesul de ajustare a dobanzilor nu poate fi foarte agresiv, pentru ca nu se stie cum va evolua cursul de schimb, considera directorul general al Bancii Transilvania (BT), Robert Rekkers, care asteapta o eventuala clarificare dupa alegeri. "Momentan, cursul urca, iar procesul de reducere a dobanzilor nu poate fi foarte agresiv. Speram ca acest proces

Procesul de ajustare a dobanzilor nu poate fi foarte agresiv, pentru ca nu se stie cum va evolua cursul de schimb, considera directorul general al Bancii Transilvania (BT), Robert Rekkers, care asteapta o eventuala clarificare dupa alegeri.

"Momentan, cursul urca, iar procesul de reducere a dobanzilor nu poate fi foarte agresiv. Speram ca acest proces sa continue, dar scaderea dobanzilor depinde si de alte aspecte, cum ar fi cursul valutar. Nu stiu ce se va intampla, dar dupa alegeri, vom vedea cum va evolua leul", a spus Rekkers.

In opinia sa, creditele neperformante vor continua sa creasca si in trimestrul al treilea, urmand aceeasi tendinta ca in prima jumatate a anului. "Nu vad o schimbare a trendului in trimestrul trei, in conditiile in care creditele neperformante reflecta o perioada de criza. Am suferit si noi in primele sase luni, dar am facut profit intr-o perioada mai dificila", a spus Rekkers.

Pe de alta parte, directorul BT sustine ca rata de solvabilitate a bancii este "destul de buna", situandu-se la 30 iunie la peste 14%". Rekkers a subliniat ca banca nu are nevoie de suplimentarea capitalului, "daca privim lucrurile in mod defensiv". "Dar din punct de vedere ofensiv, am putea avea nevoie, daca vrem sa crestem si mai mult anul viitor", a adaugat el.

In prezent, Banca Transilvania este pe locul cinci in sistemul bancar, in functie de cota de piata, potrivit lui Rekkers. La sfarsitul anului trecut, banca era pe locul al saptelea dupa active, arata datele BNR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos