Se privatizeaza sau BA? Senatul dezbate privatizarea CEC…

Senatul va dezbate astazi, 20 decembrie, motiunea simpla "Opriti privatizarea C.E.C.-ului". Exista parti pro si contra: unii vor privatizare, altii nu. Unii considera ca cei ramasi in cursa sunt buni pentru Batrana Doamna, altii cred ca Batrana merita ceva mai nobil, iar altii vor ca statul sa ramana la carma… Vineri vom afla rezultatul, care insa

Senatul va dezbate astazi, 20 decembrie, motiunea simpla "Opriti privatizarea C.E.C.-ului". Exista parti pro si contra: unii vor privatizare, altii nu. Unii considera ca cei ramasi in cursa sunt buni pentru Batrana Doamna, altii cred ca Batrana merita ceva mai nobil, iar altii vor ca statul sa ramana la carma… Vineri vom afla rezultatul, care insa nu va fi neaparat si cel final! Va fi sau nu privatizat CEC-ul? Asta DA intrebare….

 

Motiunea discutata astazi, a fost initiata de 43 de senatori PSD si PRM. Semnatarii motiunii solicita "suspendarea oricarei actiuni de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni". De asemenea, ei cer numirea unui consiliu de administratie la conducerea CEC, format din trei specialisti cu experienta indelungata in activitatea financiar-bancara, un reprezentant al patronatelor, un reprezentant al sindicatelor si doi reprezentanti ai societatii civile.

 

Initiatorii sustin ca, "pentru recuperarea decalajului mare de dezvoltare economico-sociala fata de tarile membre ale Uniunii Europene, Romania are nevoie de mai multe banci cu capital autohton, public sau privat". Conform acestora, "valoarea CEC nu este de 0,5 sau 2 miliarde de euro, ci este inestimabila, deoarece tine intrinsec de istoria si economia poporului roman, de peste un secol si jumatate".

 

Semnatarii motiunii sustin, totodata, ca Legea 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii nu este aplicabila vanzarii pachetului majoritar de actiuni al CEC iar strategia a fost elaborata de ministrul finantelor publice, pe baza avizului BNR, prin derogare de la articolul 8 al Legii 83/1997 privind privatizarea societatilor financiar-bancare.

 

Ei afirma ca, in baza actelor normative, doar institutiile financiar-bancare cu reputatie internationala vor putea cumpara mai mult de 20% din capitalul social total subscris al CEC.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos