Se ingroasa gluma: o noua cerere de suspendare pentru Volksbank

Se ingroasa gluma: o noua cerere de suspendare pentru Volksbank

Conducerea Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti (CJPCM) a propus suspendarea activitatii de creditare a filialei Mehedinti a Volksbank, dupa ce aceasta nu a restituit, dupa aparitia OUG 50, contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv. La Protectia Consumatorilor Mehedinti au fost inregistrate peste 400 de plangeri care vizeaza unitatea bancara mentionata si alte 600 in

Conducerea Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti (CJPCM) a propus suspendarea activitatii de creditare a filialei Mehedinti a Volksbank, dupa ce aceasta nu a restituit, dupa aparitia OUG 50, contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv. La Protectia Consumatorilor Mehedinti au fost inregistrate peste 400 de plangeri care vizeaza unitatea bancara mentionata si alte 600 in cazul altor unitati bancare, problema fiind comisioanele  incasate abuziv in cazul persoanelor care au credite, potrivit Realitatea TV. Mai mult, la Volksbank Mehedinti, unul dintre clienti se plange ca a fost sechestrat i n banca.

Comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti, Ionut Sibinescu, a declarat  ca a inaintat presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) propunerea de suspendare a activitatii de creditare in cazul filialei Mehedinti a Volksbank, care nu a restituit clientilor contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv de la clienti dupa 21 iunie, data la care a intrat in vigoare OUG 50, care interzice incasarea altor comisioane curente in afara celui de administrare.

"Prin aproximativ 10 acte, care au prevazut si amenda in cazul filialei, s-a cerut restituirea comisionului de risc. Ulterior, in urma unui control tematic al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti la banca respectiva, s-a dat o alta masura prin care clientilor care platesc comision de risc sa li se inapoieze, iar dupa data de 21 iunie 2010 sa nu mai incaseze comision de risc. Nu s-au conformat. Am cerut suspendarea activitatii de creditare, pe care o dispune doar presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor", a explicat, pentru Mediafax, Ionut Sibinescu.

In Judetul Mehedinti, ANPC a impartit amenzi pentru noua unitati bancare, in valoare totala de 400.000 de lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos