Schimbari la varf la Banca Transilvania si Bancpost

Schimbari la varf la Banca Transilvania si Bancpost

Saptamana viitoare va aduce modificari importante in randul conducerii executive de la Banca Transilvania si Bancpost, cele doua institutii de credit din top 10 urmand sa intre practic intr-o noua etapa a existentei lor. Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania, si Manuela Plapcianu, CEO la Bancpost, sunt cele doua persoane din conducererile executive

Saptamana viitoare va aduce modificari importante in randul conducerii executive de la Banca Transilvania si Bancpost, cele doua institutii de credit din top 10 urmand sa intre practic intr-o noua etapa a existentei lor. Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania, si Manuela Plapcianu, CEO la Bancpost, sunt cele doua persoane din conducererile executive ale celor doua banci care-si parasesc posturile. Daca Manuela Plapcianu va fi inlocuita de Mihai Bogza, in cazul Bancii Transilvania, prerogativele lui Ionut Patrahau de coordonare directa a sectorului corporate & IMM, divizia de dezvoltare vanzari si suport agentii, precum si a diviziei pentru medici vor fi preluate de managerii respectivelor linii de afaceri ale bancii.

Criza financiara l-a fortat pe directorul general adjunct al Bancii Transilvania sa-si amane plecarea anuntata pentru luna octombrie 2008. "Am decis sa raman alaturi de colegii mei in cea mai grea perioada. Octombrie a fost cea mai grea luna pe care am vazut-o in sistemul bancar romanesc, asa ca ar fi fost cel mai nepotrivit moment pentru a parasi banca", ne-a precizat Ionut Patrahau, considerat de colegii de la Banca Transilvania ca fiind un adevarat "Zan" pentru institutia de credit. Despartirea de banca de la Cluj se va produce totusi la inceputul saptamanii viitoare, cand domnia sa va incepe un nou drum profesional in domeniul consultantei. "Am spus in mai multe randuri ca nu sunt un bancher. M-am simtit exceptional toata aceasta perioada petrecuta la conducerea executiva a Bancii Transilvania. Prin proiectul Banca nr. 1 pentru IMM-uri am evidentiat intotdeauna importanta spiritului antreprenorial. Iata ca a venit momentul sa trec in cealalta tabara, a oamenilor de afaceri. Am ales sa construiesc un business personal in domeniul consultantei", ne-a declarat Patrahau, imediat dupa anuntul oficial facut de biroul de presa al Bancii Transilvania in vara lui 2008.

Tot de saptamana viitoare, Mihai Bogza va prelua functia de presedinte executiv al Bancpost, anuntul fiind facut de banca inca de la finalul anului 2008. Bogza, care a fost presedinte al Consiliului de Administratie al Bancpost, o va inlocui pe Manuela Plapcianu, care ocupa functia de CEO al bancii din ianuarie 2007. Actionarul majoritar, EuroBank EFG, a hotarat numirea doamnei Plapcianu in functia de Senior Adviser pentru Europa de Sud-Est, in cadrul Centralei Grupului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos