Schimbare la conducerea UniCredit

Schimbare la conducerea UniCredit

Consiliul Director al UniCredit SpA l-a ales, la Varsovia, in unanimitate, pe Federico Ghizzoni in calitate de CEO al grupului. In noua sa functie, Federico Ghizzoni devine automat membru al Comitetului Permanent si de Strategie, dar si al Comitetului de Guvernanta Corporativa, Resurse Umane si Nominalizari in cadrul UniCredit. Federico Ghizzoni, in varsta de 55

Consiliul Director al UniCredit SpA l-a ales, la Varsovia, in unanimitate, pe Federico Ghizzoni in calitate de CEO al grupului. In noua sa functie, Federico
Ghizzoni devine automat membru al Comitetului Permanent si de Strategie, dar si al Comitetului de Guvernanta Corporativa, Resurse Umane si Nominalizari in cadrul UniCredit. Federico Ghizzoni, in varsta de 55 de ani, a detinut anterior functiile de Director Adjunct al UniCredit si Director Adjunct al Bank Austria. El a inceput sa lucreze in cadrul UniCredit in 1980 (pe atunci Credito Italiano) si a ocupat functii in cadrul bancii in Marea Britanie, Singapore, Turcia si Polonia.

In iulie 2007, el a fost numit Director al Diviziei Piete Financiare in cadrul UniCredit in Polonia, responsabil cu operatiunile bancare din Europa Centrala si de Est (ECE), precum si membru al Consiliului Bank Austria pentru Divizia ECE. Ghizzoni a jucat un rol foarte important in dezvoltarea francizei UniCredit in ECE, consolidand legatura intre UniCredit si pietele importante ale ECE pe care grupul este prezent. Sub coordonarea lui, UniCredit a fost desemnata “Cea mai buna banca din ECE” de catre revista “The Banker” in 2009. In alegerea noului CEO, Comitetul de Nominalizari a luat in considerare o serie de factori, printre care calitatile de lider, de a forma o echipa, intelegerea excelenta a serviciilor financiare internationale, abilitatile organizationale si cunoasterea profunda a structurii companiei. Consiliul Director a ajuns la concluzia unanima ca Ghizzoni indeplineaste toate aceste criterii, ceea ce il transforma in cea mai potrivita persoana pentru rolul de CEO al UniCredit.

Dieter Rampl, Presedinte al Consiliului Director al UniCredit, a spus: “Federico a acumulat o cunoastere profunda a Grupului si are o reputatie foarte buna, atat in plan intern, cat si extern. Colaborarea lui constanta si apropiata cu supraveghetorii, autoritatile, organizatiile internationale si participantii de pe piata il fac foarte potrivit sa administreze relatiile UniCredit cu toti stakeholderii. Acest lucru este cu atat mai important in contextul actual, cand cadrul institutional si de reglementare evolueaza, iar pietele financiare raman expuse unor posibile puseuri de volatilitate. Mai mult, calitatile lui impresionante ca lider si parte a unei echipe ii vor permite sa foloseasca puternicul capital uman al grupului pentru a produce maximum de beneficii pentru stakeholderi”. Rampl a adaugat: “Federico va continua sa duca UniCredit din ce in ce mai sus in pozitia de banca europeana de top, pozitie care a fost mentinuta si sub conducerea predecesorului sau, Alessandro Profumo. Numirea sa drept CEO dovedeste si mai mult angajamentul nostru pe termen lung fata de ECE, o regiune cu un potential de crestere solid. Mai mult, buna lui intelegere a pietei italiene si experienta internationala il transforma in cea mai potrivita persoana sa conduca UniCredit intr-un context economic si financiar dificil, in care globalizarea este un fenomen din ce in ce mai accentuat si ireversibil”.

Federico Ghizzoni a declarat: “Sunt onorat de propunerea Boardului de a deveni CEO al UniCredit. Avand o experienta de 30 de ani in grup, sunt entuziasmat de noile provocari. Ca banca internationala, cu o prezenta puternica in 22 de tari si cu focus european in materie de management, produse, servicii pentru clienti si acces pe piete, UniCredit se bucura de o pozitie privilegiata, care ii permite sa serveasca nevoilor financiare ale bazei noastre de clienti la nivel global. Este o provocare sa pornesti de la o pozitie precum cea a UniCredit si astept cu nerabdare sa lucrez cu echipa de manageri, pentru a atinge potentialul enorm al Grupului”. Alaturi de noul CEO, Consiliul Director va analiza, in urmatoarele saptamani, cel mai bun model de leadership pentru grup si o alocare potrivita a sarcinilor, avand in vedere abilitatile profesionale si calitatile celor din echipa de conducere, care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea cu succes a Grupului.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos