Scad veniturile managerilor din bancile autohtone

Scad veniturile managerilor din bancile autohtone

Cei mai puternici oameni din companii se vor trezi cu castiguri mai mici in acest an, ca urmare a reducerii bonusurilor si a scaderii performantei financiare a businessurilor, spun specialistii in executive search si angajatorii consultati de Ziarul Financiar. Cei mai afectati vor fi sefii din real estate si cei din intermedieri financiare, care ar

Cei mai puternici oameni din companii se vor trezi cu castiguri mai mici in acest an, ca urmare a reducerii bonusurilor si a scaderii performantei financiare a businessurilor, spun specialistii in executive search si angajatorii consultati de Ziarul Financiar. Cei mai afectati vor fi sefii din real estate si cei din intermedieri financiare, care ar putea vedea venituri de cateva ori mai mici in urmatoarele luni.

Ziarul Financiar noteaza ca "presedintii de banca, cu venituri medii de 35.000 de euro lunar, ar putea castiga cu 10.000 de euro mai putin pana la finalul anului". Consultat de Ziarul Financiar, head hunter-ul George Butunoiu a precizat ca tendinta la nivel de piata va fi scaderea salariilor fixe ale executivilor si cresterea bonusurilor pentru a minimiza riscurile la care se expune compania avand costuri salariale fixe foarte mari. In acest scenariu, chiar daca ponderea bonusurilor va creste, in valoare absoluta, acestea vor avea o valoare mai scazuta ca in 2008.

In acelasi timp, cele mai semnificative scaderi salariale le vor vedea esaloanele urmatoare de dupa primele linii de management, unde reducerile salariale si ajustarea pachetelor de beneficii tind sa compenseze veniturile in scadere ale companiilor. "Executivi din zona de investment banking care anul trecut nu se uitau la salarii de 7.000 – 8.000 de euro, acum accepta 2.500 – 3.000 de euro, insa pe bonusuri mai mari", spune Butunoiu. Alte detalii pe www.zf.ro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos