Sase luni de miere cu dobanda de 3,95% la creditele pentru orice

Sase luni de miere cu dobanda de 3,95% la creditele pentru orice

Incepand de astazi, UniCredit si HVB Tiriac ofera produse uniformizate de creditare pentru persoane fizice. Si ca sa puncteze mai bine acest pas, cele doua banci vor lansa de la 15 martie o promotie pentru creditul de nevoi personale, in cadrul careia dobanzile sunt reduse la niveluri record pe piata romaneasca. Pentru „Creditul pentru Orice”

Incepand de astazi, UniCredit si HVB Tiriac ofera produse uniformizate de creditare pentru persoane fizice. Si ca sa puncteze mai bine acest pas, cele doua banci vor lansa de la 15 martie o promotie pentru creditul de nevoi personale, in cadrul careia dobanzile sunt reduse la niveluri record pe piata romaneasca.

Pentru „Creditul pentru Orice” fara ipoteca, dobanzile vor fi de 5,45% pentru euro si de 6,45% pentru lei. In cazul „Creditului pentru Orice” garantat cu ipoteca, dobanzile care se vor aplica de la 15 martie sunt de 3,95% pentru moneda europeana si de 4,95% pentru lei. Celelalte costuri ale imprumuturilor raman neschimbate. Este vorba in primul rand de comisionul de administrare, care se percepe lunar si se aplica la soldul creditului. Acesta este de 0,5%/luna pentru finantarile in lei si de 0,2%/luna pentru cele in euro. Valoarea anualizata a acestui cost este una ridicata si se adauga dobanzii, ridicandu-se la 6% in cazul creditelor in lei si la 2,4% la moneda europeana. De asemenea, noile imprumuturi de nevoi personale oferite de HVB Tiriac si UniCredit presupun si un comision de acordare, de 3%(min. 60 de euro) pentru varianta fara ipoteca si de 2,5% (min. 250 de euro) pentru cele garantate cu ipoteca. „Creditul pentru Orice” fara ipoteca se acorda pe maxim 5 ani, iar cel cu ipoteca are ca perioada maxima de rambursare 20 de ani.

Cei interesati nu trebuie sa-si inchipuie ca vor beneficia de o dobanda de 3,95%, de exemplu, timp de 20 de ani. Dobanzile promotionale sunt valabile numai pentru 6 luni din momentul semnarii contractului de credit. Dupa aceasta perioada, clientilor li se va aplica dobanda standard. Dupa cum urmeaza: in cazul ‘Creditului pentru Orice’ fara ipoteca 7,95% pentru lei si 6,95% pentru euro, iar pentru cel cu ipoteca 6,95% pentru lei si 5,95% pentru euro.

Potrivit reprezentantilor celor doua banci, pentru aceasta promotie nu s-a stabilit o data clara la care se va incheia. Perioada de desfasurare a promotiei urmeaza sa fie evaluata in functie de succesul ei. Produsele incluse in aceasta campanie promotionala se regasesc in toate unitatile HVB Tiriac si UniCredit. Din prima zi a acestei saptamani, cele doua banci ofera clientilor persoane fizice aceleasi produse de creditare. Practic, UniCredit a preluat produsele de creditare de la HVB Tiriac, considerate mai competitive.

“Alinierea produselor de creditare pentru persoane fizice reprezinta un pas important in crearea ofertei de produse si servicii a UniCredit Tiriac Bank. Aceasta este prima campanie derulata in comun de catre cele doua banci, fiind totodata o etapa premergatoare celei de rebranding”,  a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv UniCredit Romania.

Uniformizarea conditiilor de creditare pentru clientii persoane fizice survine dupa alinierea dobanzilor la depozite pentru toate categoriile de clienti, care a avut loc la inceputul anului 2007. Restul ofertei de produse si servicii pentru persoane fizice, ca si oferta pentru clientii corporate urmeaza sa fie aliniate gradual în ambele banci pana la finalul procesului de fuziune.

Anul trecut, la inceputul lunii octombrie, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania au demarat procesul de fuziune in urma caruia va rezulta UniCredit Tiriac Bank. Fuziunea se estimeaza a fi finalizata la 1 iunie 2007 si va pozitiona noua entitate bancara in topul primilor jucatori de pe piata bancara romaneasca, cu active totale nete de peste 3 miliarde de euro, 142 de sucursale si peste 650.000 de clienti. 

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos