Sarbatorile aduc vesti bune de la banci

Sarbatorile aduc vesti bune de la banci

In aceasta perioada in care cumparatul bucatelor ce vor sta pe masa de Paste este principala ocupatie a romanului, unele banci tenteaza consumatorii nu doar cu oferte foarte atragatoare pentru creditele de nevoi, care iti pun la dispozitii anumite sume rapid si fara garantii, ci pentru cele imobiliare si auto. De asemenea, imprumuturile de tip

In aceasta perioada in care cumparatul bucatelor ce vor sta pe masa de Paste este principala ocupatie a romanului, unele banci tenteaza consumatorii nu doar cu oferte foarte atragatoare pentru creditele de nevoi, care iti pun la dispozitii anumite sume rapid si fara garantii, ci pentru cele imobiliare si auto. De asemenea, imprumuturile de tip ‘home-equity’ – de nevoi personale garantate cu ipoteca, care sunt de multe ori utilizate pentru achizitia de locuinte, beneficiaza, incepand cu aceasta perioada, de costuri mai reduse.

Volksbank a ales un parteneriat cu Trust Motors. Aceast parteneriat introduce in oferta bancii un nou produs de creditare de care pot beneficia doar cei care doresc sa achizitioneze un autoturism marca Peugeot. Creditul se acorda si pentru automobilele Peugeot second-hand, insa la sfarsitul perioadei de creditare vechimea autoturismului nu trebuie sa depaseasca 8 ani. Acest produs acordat in franci elvetieni beneficeaza de o dobanda de numai 3,95% pe an. Odata cu introducerea acestui credit, Volksbank se alatura altor doua banci, OTP Bank si Porshe Bank care la randul lor acorda credite auto in franci elvetieni.

Tot in aceasta perioada CEC a lansat o promotie la creditul auto si pentru cel de investitii imobiliare. Aceasta se va derula in perioada 1 aprilie – 15 iunie 2007. Creditele contractate in acea perioada vor beneficia de o reducere a ratei anuale cu un punct procentual. Astfel, dobanda pentru creditele auto, creditele de refinantare imobiliare, de investitii imobiliare (altele decat cele ipotecare) va fi de 8,75% pe an, iar pentru creditele ipotecare de 8,58%. Aceasta reducere va a ratei anuale este valabila pana la 31 august 2007, dupa aceasta perioada rata dobanzii va reveni la nivelul anterior. Practic, clientul va beneficia de aceasta reducere a ratei maxim 5 luni, daca a contractat creditul in prima zi a promotiei. Cei mai putin norocosi sunt cei care vor primi aprobarea pentru acest credit in ultima zi a promotiei deoarece vor avea parte de aceasta reducere doar doua luni jumatate. 

Banca Romaneasca a ales sa extinda perioada de creditare de la 30 ani la 35 ani pentru creditul ipotecar. Aceasta perioada extinsa nu poate fi regasita in oferta multor banci. In momentul de fata doar OTP Bank, CEC, Romexterra si Bancpost le ofera clientilor posibilitatea de a-si rambursa imprumuturile intr-o perioada asa de lunga. Pe langa aceasta, banca finanteaza si costurile auxiliare achizitiei precum taxele notariale, comisionul agentiei imobiliare, etc. O alta noutate in adusa produsului de credit este faptul ca  a fost extinsa perioada de valabilitate a preaprobarii creditului de la 60 zile la 90 zile. Cei care vor solicita acest credit in perioada 05 martie – 31 mai 2007 vor primi bonus din partea bancii 1.000 lei. Acesta va fi acordat in momentul in care clientul va incepe sa utilizeze creditul.

Nici creditele de consum nu au fost uitate de banca in aceasta perioada. Creditul de nevoi personale fara garantii are de acum o dobanda fixa de 10% in primul an de creditare. Din 23 martie banca deruleaza campaniea  “Un Credit Cadou in fiecare zi”. Aceasta ofera clientilor care au contractat “Creditul cu 10 pe linie” posibilitatea de a castiga zilnic prin tragere la sorti valoarea creditului contractat. Creditului de nevoi personale cu garantii i-a fost inlocuit comisionul lunar aplicat la valoarea creditului cu comisionul up-front 1%. Acest comision este perceput o singura data la utilizarea creditului.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos