Salariile bancherilor raman la fel, doar bonusurile scad

Salariile bancherilor raman la fel, doar bonusurile scad

"Unele banci vor ingheta salariile in cursul acestui an, iar altele le vor scadea pentru a nu fi nevoite sa concedieze masiv angajatii, deoarece piata bancara nu mai are in vedere extinderea agresiva a liniilor de business ca in anii anteriori", spune Daniela Necefor, managing partner al firmei de consultanta in HR si executive search

"Unele banci vor ingheta salariile in cursul acestui an, iar altele le vor scadea pentru a nu fi nevoite sa concedieze masiv angajatii, deoarece piata bancara nu mai are in vedere extinderea agresiva a liniilor de business ca in anii anteriori", spune Daniela Necefor, managing partner al firmei de consultanta in HR si executive search Total Business Solutions (TBS). Angajatii din banci au fost in ultimii ani, aproape traditional, printre cei platiti cel mai bine din economie, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica, care indicau un salariu mediu brut de 5.983 de lei (1.503 de euro) in banking in luna decembrie, de aproape trei ori mai mare fata de salariul mediu pe economie. Un vicepresedinte de banca are un salariu lunar net de 8.000 – 15.000 de euro, un chief financial officer (CFO) castiga intre 7.000 si 12.000 de euro, in timp ce un retail director care ocupa si functia de vicepresedinte ia pana la 15.000 de euro, spun head hunterii si firmele de recrutare, pentru Ziarul Financiar.

     
In ultimii ani cresterile salariale nu au fost spectaculoase in banci, 10% in 2007 si 9% in 2008, in conditiile in care piata crestea cu 12 – 15%. Diferentele veniturilor din banci fata de anul trecut nu vor veni din reduceri salariale, ci din reducerea primelor si a bonusurilor. "Foarte multe banci au anulat bonusurile. A fost limitat numarul de kilometri pe care ii plateste firma angajatilor care au masina de serviciu si a fost plafonat numarul de minute de pe telefonul de serviciu", spune Necefor, citata de ZF.

     
Potrivit informatiilor disponibile, salariile din banci nu au evoluat in scadere in ultimele luni, in schimb specialistii in executive search spun ca au inceput sa scada bonusurile, care reprezinta, in general, 15-25% din salariul anual. In cazul pozitiilor de top, partea variabila este mult mai complexa si in unele cazuri ajunge chiar sa dubleze salariul fix.


SURSA

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos