Salariatii de la BCR intra miercuri in greva nemultumiti de salarii

Salariatii de la BCR intra miercuri in greva nemultumiti de salarii

Dupa ce anul trecut, la mijlocul lunii august, salariatii de la BCR au intrat in greva japoneza, purtand banderole albe timp de 3 zile, Federatia Sindicatelor Independente din BCR a notificat astazi managementul BCR ca a cerut membrilor sai sa declanseze greva generala, pe termen nelimitat, a anuntat banca intr-un comunicat de presa. Protestul va

Dupa ce anul trecut, la mijlocul lunii august, salariatii de la BCR au intrat in greva japoneza, purtand banderole albe timp de 3 zile, Federatia Sindicatelor Independente din BCR a notificat astazi managementul BCR ca a cerut membrilor sai sa declanseze greva generala, pe termen nelimitat, a anuntat banca intr-un comunicat de presa. Protestul va fi initiat incepand cu data de miercuri, 14 ianuarie, ora 09.00 am. Actiunea este determinata in principal de revendicari de natura salariala. Decizia FSI survine in contextul in care Contractul Colectiv de Munca a expirat la sfarsitul anului trecut in pofida eforturilor depuse de managementul BCR pe parcursul negocierilor de a gasi o solutie convenabila pentru ambele parti în contextul economic dificil din Romania. Reprezentantii FSI au întrerupt negocierile imediat dupa etapa concilierii, refuzand astfel dialogul.

"Suntem cu adevarat surprinsi de abordarea Sindicatului, cu atat mai mult cu cat pe perioada celor aproape doua luni cand ambele echipe au fost implicate in procesul de negociere, managementul a formulat nu mai putin de 6 oferte succesive menite sa ofere angajatilor BCR un pachet salarial adecvat si sa încheie negocierile", a declarat managementul BCR. Ofertele au reprezentat un angajament pe care banca si-l poate permite in conditiile economice actuale si au fost facute alaturi de angajamentul managementului de a pastra numarul de angajati la nivelul de aproximativ 8.700.

Managementul BCR a facut cea de a sasea oferta in timpul intalnirii de conciliere desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, vineri 09.01.2009, in prezenta conciliatorului legal desemnat, oferta care a fost respinsa de reprezentantii sindicali fara a oferi vreo explicatie sau motivele concrete asupra neacceptarii acesteia.

BCR ofera efectiv:
– mentinerea majoritatii drepturilor din Contractul Colectiv de Munca pe 2008, mentionand clar ca stimulentele de vacanta si de Craciun sunt legate de performantele financiare ale bancii
– banca este dispusa sa stabileasca criterii de performanta împreuna cu sindicatul pentru a asigura corectitudine si transparenta;
– in plus, banca isi va indeplini angajamentul de a acorda o marire de salariu cu 50% din rata inflatiei pe 2008.

"Este tot ceea ce banca poate oferi acum – daca performantele noastre se îmbunatatesc semnificativ vom putea imbunatati bonusurile, dar conditiile sunt dificile. Aceasta oferta include angajamentul nostru de a pastra aproximativ 8.700 de angajati in banca si de a continua extinderea retelei ceea ce inseamna continuarea investitiei in Romania si noi oportunitati pentru oamenii nostri", a adaugat managementul BCR.

Managementul bancii considera ca motivele din spatele deciziei sindicatului nu justifica in mod real declansarea grevei generale si va contesta în Justitie legalitatea actiunii de protest. In acelasi timp managementul BCR este in continuare deschis dialogului. “BCR este în continuare deschisa pentru negocieri si dorim sa gasim o solutie la subiectele nerezolvate inca– credem ca pozitiile noastre sunt apropiate si, cu putin mai multa disponibilitate din partea ambelor parti de a face pasi inainte, ar trebui sa gasim impreuna o solutie – aceasta este ceea ne dorim noi– este in interesul nostru al tuturor si in interesul clientilor nostri”, a precizat managementul bancii.

Conform notificarii primite azi de managementul bancii din partea Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, declansarea grevei are loc, citam: „avand in vedere rezultatul concilierii”, „respectiv neajungerea la un acord cu privire la CCM” si „tinand cont de mandatul pe care salariatii l-au dat echipei care a asigurat reprezentarea acestora în cadrul procedurii de conciliere.” Reprezentantii FSI au solicitat la conciliere mentinerea prevederilor CCM 2008, cu unele modificari agreate anterior cu conducerea BCR, precum si o crestere suplimentara a salariilor cu 3% care se adauga la majorarea cu 50% din rata inflatiei pe 2008.

Pentru a da încredere clientilor sai BCR va lua masuri pentru asigurarea unui nivel minim de servicii in folosul clientilor cu sprijinul si dedicarea unei parti importante dintre angajati care nu vor participa la greva. In ciuda acestor masuri este posibil ca nu toate unitatile sa fie in postura de a servi clientii. In astfel de situatii BCR isi cere scuze clientilor pentru inconveniente si îi roaga sa se adreseze altor unitati BCR aflate in apropiere, care sunt în functiune. BCR este decis sa se conformeze în totalitate prevederilor legale si sa respecte si sa protejeze drepturile angajatilor fie ca acestia participa sau nu la greva.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos