SAI Zepter lanseaza patru produse financiare pe piata romaneasca

SAI Zepter lanseaza patru produse financiare pe piata romaneasca

Societatea de administrare a investitiilor (SAI) Zepter lanseaza trei fonduri mutuale, care vor avea un capital initial de cinci milioane de euro. De asemenea, compania lanseaza si un produs, de tip wealth management, numit Contul individual de investitii, transmite compania intr-un comunicat. “Piata romaneasca este foarte importanta, iar aceste produse ofera alternative viabile investitorilor romani.

Societatea de administrare a investitiilor (SAI) Zepter lanseaza trei fonduri mutuale, care vor avea un capital initial de cinci milioane de euro. De asemenea, compania lanseaza si un produs, de tip wealth management, numit Contul individual de investitii, transmite compania intr-un comunicat.

“Piata romaneasca este foarte importanta, iar aceste produse ofera alternative viabile investitorilor romani. Zepter este un nume cu greutate si avem planuri pe termen lung in Romania”, a declarat Marko Simic, presedintele consiliului de administratie al SAI Zepter.

Fondurile de investitii Zepter Actiuni, Zepter Obligatiuni si Zepter Mixt sunt potrivite plasamentelor pe termen lung (circa 2-3 ani) si au grade de risc diferite, in functie de optiunile de investitii.

"Primul fond, Zepter Actiuni, are un profil de risc ridicat, urmand sa investeasca pana la 90% din active in actiuni listate pe piata de capital. Capitalul de pornire al acestui fond va fi de 3,5 milioane de euro. Al doilea fond, denumit Zepter Mixt, are un grad de risc mediu si va aloca pana la 70% din sumele atrase in actiuni. Capitalul de pornire al Zepter Mixt va fi de un milion de euro", a afirmat Corneliu Stanciu, directorul general al SAI Zepter.

Al treilea fond se numeste Zepter Obligatiuni si are un capital de pornire de 0,5 milioane de euro. Gradul de risc al fondului este scazut, pentru ca va investi pana la 50% din active in obligatiuni si cel mult 40% in actiuni. „Fondurile de obligatiuni au o valoare mult mai stabila de la o zi la alta si ofera investitorilor castiguri regulate. Perioada recomandata clientilor pentru investitii este cuprinsa intre doi si trei ani, iar diversificarea plasamentelor conduce la  diminuarea riscului", a mai spus Stanciu.

Cel de-al patrulea produs lansat astazi, Contul individual de investitii, reprezinta practic un fond de investitii in miniatura, suma minima fiind de 30.000 euro. „Contul individual de investitii nu are restrictii referitoare la procente de detineri in valorile  mobiliare si ofera o flexibilitate ridicata in investitii, care permite randamente superioare fondurilor”, a mentionat Corneliu Stanciu, adaugand ca aceste conturi beneficiaza de serviciile unui manager de portofoliu profesionist, iar comisionul de performanta se plateste anual si nu lunar.

Parte a Zepter Group, SAI Zepter a fost infiintata in anul 2007 si administreaza in prezent peste 10 conturi individuale cu active de circa 500.000 de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos