Rusia are legi bancare mai permisive

Rusia mai permisiva… Presedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat o lege prin care investitorii straini din sectorul bancar pot cumpara actiuni la bancile rusesti. Noile reguli prevad ca investitorii locali si cei straini se vor supune unor reguli similare pentru achizitia de actiuni ale bancilor. Investitori trebuie sa informeze autoritatile de reglementare in cazul preluarii unei

Rusia mai permisiva… Presedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat o lege prin care investitorii straini din sectorul bancar pot cumpara actiuni la bancile rusesti. Noile reguli prevad ca investitorii locali si cei straini se vor supune unor reguli similare pentru achizitia de actiuni ale bancilor. Investitori trebuie sa informeze autoritatile de reglementare in cazul preluarii unei participatii de peste 1%. De asemenea, toti investitorii vor fi obligati sa solicite o autorizatie pentru a putea detine peste 20% din capitalul unei banci, potrivit noilor reglementari, care vor intra in vigoare dupa publicarea in monitorul oficial.

Noile reguli elimina conditia potrivit careia investitorii straini trebuie sa solicite acordul bancii centrale pentru a deveni actionari la bancile rusesti, astfel ca acestea vor deveni tinte de preluare sau de investitii pentru grupurile financiare straine.

Modificarea legii va facilita, de asemenea, lansarea ofertelor publice anuntate de principalele banci ruse, Sberbank si VTB, in valoare de 7,6 miliarde de dolari si, respectiv, patru miliarde de dolari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos