Romanii s-au ingropat in datorii

Romanii s-au ingropat in datorii

Restantele de peste 30 de zile la creditele contractate de populatie au crescut in primele patru luni cu 40,4%, la 3,98 miliarde de lei, in contextul majorarii valorii medii a obligatiilor neachitate la timp cu 33%, potrivit datelor raportate la Biroul de Credit, publicate de BNR. Totalul sumelor restante de peste 30 de zile a

Restantele de peste 30 de zile la creditele contractate de populatie au crescut in primele patru luni cu 40,4%, la 3,98 miliarde de lei, in contextul majorarii valorii medii a obligatiilor neachitate la timp cu 33%, potrivit datelor raportate la Biroul de Credit, publicate de BNR. Totalul sumelor restante de peste 30 de zile a crescut in aprilie cu 10% comparativ cu luna martie, la 3,6 miliarde de lei.

Numarul restantelor a avansat cu peste 5% comparativ cu lunile decembrie 2009 si martie, la 1,07 milioane de obligatii neachitate. Numarul restantierilor era de 710.407 persoane in aprilie, nivel cu 4,9% peste cel din martie si cu 3,9% mai mare decat la sfarsitul anului trecut. Astfel, valoarea medie a unei restante se situa la sfarsitul lunii aprilie la 3,729 lei, in urcare cu 33% fata de finele anului trecut si cu 4,7% comparativ cu luna martie.

Aproape trei sferturi dintre restantele populatiei erau neachitate de peste 90 de zile. Restantele de peste trei luni la creditele angajate de populatie insumau 2,95 miliarde de lei la finele lunii aprilie, in crestere cu 9,85% fata de martie si cu 34,6% comparativ cu decembrie 2009. Se observa ca restantele la creditele in valuta au avansat in primele patru luni aproape de trei ori mai rapid decat obligatiile neachitate la imprumuturile in lei, dar in valoare absoluta au avut o evolutie relativ similara. Pe de alta parte, soldul creditelor in valuta este aproape dublu fata de imprumuturile in lei acrodate populatiei, respectiv 61,4 miliarde lei fata de 37,8 miliarde lei.

Restantele la creditele in valuta contractate de populatie au urcat cu 68,8% in primele patru luni, la 1,7 miliarde de lei, in timp ce obligatiile neachitate de peste 30 de zile la imprumuturile in lei au urcat cu 24,6%, la 2,27 miliarde de lei. Valoarea restantelor populatiei la creditele in euro a crescut in primele patru luni cu 55,1%, la 1,34 miliarde de lei, iar obligatiile restante la alte valute, in afara de euro si dolari, au urcat de 2,6 ori.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos