Romanii pot plati taxele si impozitele prin Internet banking si banking prin telefon de la BCR

Romanii pot plati taxele si impozitele prin Internet banking si banking prin telefon de la BCR

Banca Comerciala Romana ofera clientilor sai, in premiera nationala, posibilitatea achitarii contributiilor, impozitelor, taxelor sau altor obligatii fata de bugetul statului sau bugetele administratiilor locale prin intermediul serviciului de Internet banking – Click 24 Banking si phone banking – Alo 24 Banking. Utilizatorii Click 24 Banking BCR si Alo 24 Banking BCR pot utiliza sabloanele

Banca Comerciala Romana ofera clientilor sai, in premiera nationala, posibilitatea achitarii contributiilor, impozitelor, taxelor sau altor obligatii fata de bugetul statului sau bugetele administratiilor locale prin intermediul serviciului de Internet banking – Click 24 Banking si phone banking – Alo 24 Banking. Utilizatorii Click 24 Banking BCR si Alo 24 Banking BCR pot utiliza sabloanele predefinite de BCR, care permit plata taxelor si impozitelor fara a necesita preinregistrarea pe siteurile administratiilor publice centrale sau locale. 
 
Prin intermediul celor doua servicii de Internet banking – Click 24 Banking si phone banking – Alo 24 Banking, BCR pune la dispozitia clientilor o alternativa comoda, eficienta la costuri zero prin care clientii din toata tara pot plati impozite si taxe precum: impozitul pe venituri din activitati independente, impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, taxe consulare, taxe pentru eliberari de permise si certificate, amenzi si alte sanctiuni, asigurari sociale pentru venituri din prestari de servicii, impozitul pe cladiri de la persoane fizice, impozitul pe terenuri de la persoane fizice, impozitul pe mijloacele de transport detinute de persoane fizice, impozitul pe venituri din concesiuni si inchirieri, etc. 
 
Totodata, clientii persoane fizice pot sa efectueze plata si la ghiseele BCR, caz in care va trebui sa se prezinte la banca cu ordine de plata tiparite in formatul pus la dispozitie de Ministerul Finantelor.
 
 
Detalii tehnice
 
Cadru legislativ in vigoare permite Ministerului Finantelor Publice sa deschida conturi tranzitorii la institutiile de credit, pe baza de conventii bilaterale incheiate intre parti, cu scopul de a colecta contributiile, impozitele, taxele sau alte obligatii fata de bugetul general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, clienti ai institutiilor de credit respective.
 
Banca transmite catre Ministerul Finantelor Publice, prin intermediul unui canal securizat, un mesaj electronic continând detaliile complete privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. in baza informatiilor cuprinse in mesajul electronic, Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, in termen de maxim o zi lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos