Romanii nu mai vor credite in lei

Romanii nu mai vor credite in lei

Ultimele date furnizate de Banca Nationala, luna trecuta românii au luat credite noi doar in valuta si au fugit de cele in moneda româneasca. In noiembrie, bancile nu au reusit sa-i convinga pe români sa ia credite in lei. Mai mult, imprumuturile in lei pentru populatie au scazut ca si valoare. In schimb, creditul in

Ultimele date furnizate de Banca Nationala, luna trecuta românii au luat credite noi doar in valuta si au fugit de cele in moneda româneasca. In noiembrie, bancile nu au reusit sa-i convinga pe români sa ia credite in lei. Mai mult, imprumuturile in lei pentru populatie au scazut ca si valoare.

In schimb, creditul in valuta merge tot mai bine. Numai luna trecuta, bancile au dat credite noi de aproape 150 de milioane de euro.

Ca sa descoperim motivul acestei evolutii, trebuie sa ne uitam la dobânzi. Ultimele date ale BNR ne arata ca in octombrie bancile au vândut credite in lei cu dobânda medie de peste 12 la suta. in schimb, dobânda la imprumuturile in euro este de doua ori mai mica.

 

Cu toate acestea, bancherii spun, de câteva luni, ca imprumuturile in lei se vor dezgheta. si asta nu pentru ca dobânzile vor scadea simtitor. Din ianuarie, noul regulament de creditare al BNR va restrânge creditul in valuta si nu le lasa românilor decât varianta imprumuturilor in moneda nationala.

Ce credite au luat românii in noiembrie 2011

Credite in lei -0,5%
Credite in valuta +0,9%

SURSA: BNR

Dobânzi la credite noi pentru populatie

Credite in lei  12,84%
Credite in euro  5,83%

SURSA: BNR

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos