Romanii incep sa inteleaga beneficiile politelor de asigurare

Romanii incep sa inteleaga beneficiile politelor de asigurare

Desi mai tarziu si intr-un ritm mai lent decat alte tari din fostul bloc comunist, asigurarile  de viata au inceput sa reprezinte o solutie viabila pentru un viitor stabil si sigur pentru tot mai multi romani. Politele se pot incheia pentru momente fericite ale vietii (crearea unui fond pentru sustinerea studiilor copilului tau sau pentru

Desi mai tarziu si intr-un ritm mai lent decat alte tari din fostul bloc comunist, asigurarile  de viata au inceput sa reprezinte o solutie viabila pentru un viitor stabil si sigur pentru tot mai multi romani. Politele se pot incheia pentru momente fericite ale vietii (crearea unui fond pentru sustinerea studiilor copilului tau sau pentru achizitionarea unei case pentru acesta), dar si pentru “incercarile” vietii (invaliditate, boala, deces etc.), nelasand soarta… familiei tale la voia intamplarii.

Constienti de necesitatea asigurarii unui viitor linistit si dornici de a avea parte de servicii medicale peste cele oferite de impozitele platite in mod normal statului, romanii incep sa inteleaga eficienta acestui produs, prin care se poate investi si economisi si, pe de alta parte, asigura linistea ta si a familiei tale. Pentru a fi beneficiarul unui astfel de produs, trebuie sa contactezi una din firmele de asigurari de pe piata noastra, analizand care tip de asigurare ti se potriveste, in functie de venitul tau si scopul urmarit. Astfel, poti opta pentru o polita de renta viagera (produs menit sa suplimenteze pensia de stat, pentru atingerea unui venit satisfacator), polite de asigurare de viata pe termen scurt pentru un anumit eveniment sau pe o perioada indelungata. Aceasta din urma asigura stabilitatea financiara a familiei in cazul incapacitatii de a obtine venituri sau al decesului, fiind necesara mai ales in cazul dependentei financiare a mai multor persoane de venitul obtinut de cel asigurat. De asemenea, se pot incheia polite de asigurare pentru viitorul copilului tau, piata consemnand oferte tot mai variate, in functie de fiecare companie in parte.

In perioada comunista, singura societate care se ocupa cu asigurari (avand si unele elemente care preconizau asigurarile de viata precum asigurarile de invaliditate, deces, vatamare corporala, dar intr-o forma incipienta) era ADAS. Dupa Revolutie, o data cu inlaturarea monopolului de stat, oferta si numarul companiilor s-a marit semnificativ. In prezent, cele mai importante companii de asaigurari din Romania sunt ING Asigurari de Viata, AIG Life, Allianz-Tiriac, ASIROM, Aviva, Grawe, Asiban, BCR Asigurari, Omniasig Life, Generali, Interamerican si BT Asigurari. Primele 10 firme, in ordinea enumeratiei in functie de cifra de afaceri, reprezinta aprozimativ 94% din piata asigurarilor. Prima companie ca cifra de afaceri de pe piata ramane ING Asigurari de Viata, cu o cota de piata de 37% pe anul 2005, urmata de AIG Life si Allianz-Tiriac cu 12 respectiv 10 procente.

Totusi, desi in ultimii ani au fost modificari vizibile in conceptia romanilor asupra politelor de asigurare de viata, acestea si-au micsorat ponderea in procentul total al asigurarilor. Potrivit revistei “Saptamana Financiara”, volumul primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului a fost de 154 milioane de euro, reprezentand o crestere de 14% raportat la aceeasi perioada a anului trecut, insa ponderea asigurarilor de viata a avut un procent de 19,3%, fata de 21,63 % in aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, tendinta firmelor de asigurari este de convingere a clientilor asupra avantajelor oferite de asigurarea de viata in dauna depozitelor bancare, prin protectia oferita de polita in caz de boala sau  accidente, dar si prin randament superior al economiilor plasate sub aceasta forma.

Catalin Ciuperca
catalin.ciuperca@bankingnews.ro

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos