Romanii inca vor credite

Romanii inca vor credite

Anii de criza s-au caracterizat printr-o temperare a activitatii de creditare in Romania, bancile devenind mult mai prudente si fixate pe un control tot mai atent al costurilor. Institutiile financiare au inasprit conditiile de acordare a imprumuturilor, in special pe cele in valuta, conditionand accesul la astfel de credite de indeplinirea unor criterii, stabilite prin

Anii de criza s-au caracterizat printr-o temperare a activitatii de creditare in Romania, bancile devenind mult mai prudente si fixate pe un control tot mai atent al costurilor.

Institutiile financiare au inasprit conditiile de acordare a imprumuturilor, in special pe cele in valuta, conditionand accesul la astfel de credite de indeplinirea unor criterii, stabilite prin reglementari interne, care sa demonstreze ca debitorul ar avea o capacitate de rambursare foarte buna a finantarii in valuta, chiar si in conditii de depreciere severa a monedei nationale asociata majorarii ratei dobanzii.

In pofida accederii tot mai dificile la creditare, numarul celor care sunt interesati de contractarea unui imprumut a crescut usor in septembrie, comparativ cu luna precedenta, potrivit datelor furnizate de Credit Scoring, instrument oferit de portalul financiar www.Efin.ro si utilizat pentru a determina daca o persoana poate obtine finantare sub forma unui credit sau card de credit.
Astfel, numarul celor care si-au facut o evaluare financiara a avansat cu 1,74% in intervalul mentionat, la 5.789 persoane. Dintre acestia, 52% au obtinut un rezultat favorabil. Pe de alta parte, numarul calculelor efectuate s-a diminuat usor cu 1,2%, la 17.184 solicitari.

In medie, o persoana face 2,97 aplicatii, pentru a intelege care sunt aspectele pe care trebuie sa le imbunatateasca – in principal veniturile si comportamentul de platapentru a putea avea acces la creditul dorit. “Clientii au nevoie de bunuri de folosinta indelungata si de locuinte in continuare. Criteriile mai restrictive ale bancilor au redus volumul de credite acordate persoanelor fizice, nu cererea pentru aceste credite” a afirmat Dragos Cabat, Managing Partner al Efin.ro.

Persoanele cu venituri nete cuprinse intre 750 si 1.500 lei sunt cele mai dornice sa acceseze un imprumut (39,7%), potrivit datelor Credit Scoring. Din cele 2.299 de persoane cu un astfel de venit, care si-au calculat credit scorigul in septembrie, 1.143 indeplinesc criteriile de eligibilitate in vederea obtinerii unui imprumut (37,9%).

S-a observat si o crestere a numarului romanilor cu venituri nete mai mici sau egale cu 500 lei ce sunt interesati de contractarea unui credit. Insa, din cele 147 de persoane care si-au facut o evaluare financiara, doar 5 ar putea indeplinii conditiile bancilor privind obtinerea unui imprumut, in conditiile in care suma ramasa dupa scaderea cheltuielilor de subzistenta, in valoare de 260 lei, este insuficienta pentru a permite achitarea unor rate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos