Romanii din strainatate pot accesa un credit ipotecar in Romania

Romanii din strainatate pot accesa un credit ipotecar in Romania

Noua legislatie privind piata creditului ipotecar, mai exact Legea 34/2006, a creat o oportunitate pentru straini si pentru romanii care lucreaza si locuiesc in strainatate. Prevederile noii legi fac romanii din diaspora fericiti…  Cei ce lucreaza "afara" pot  accesa un credit ipotecar de la Domenia Credit pentru a achizitiona, construi sau renova/reabilita o locuinta in Romania. Domenia Credit, prima societate de

Noua legislatie privind piata creditului ipotecar, mai exact Legea 34/2006, a creat o oportunitate pentru straini si pentru romanii care lucreaza si locuiesc in strainatate. Prevederile noii legi fac romanii din diaspora fericiti…  Cei ce lucreaza "afara" pot  accesa un credit ipotecar de la Domenia Credit pentru a achizitiona, construi sau renova/reabilita o locuinta in Romania. Domenia Credit, prima societate de credit ipotecar, avand ca actionari Fondul Romano-American pentru Investitii, BERD si DEG… poate considera solicitari de credite ipotecare (pentru persoane fizice) din mai multe tari, cum ar fi: statele din Uniunea Europeana sau care sunt in curs de aderare la Uniune, statele nemembre din Vestul Europei, SUA, Canada, Marea Britanie, Australia, sau de la persoane care lucreaza in alte tari de pe glob, in institutii publice sau private recunoscute.

"Strainii din aceste tari se pot califica la un credit ipotecar pentru a realiza o investitie imobiliara in Romania. O astfel de investitie poate fi cu atat mai atractiva cu cat, in ciuda dobanzilor mai mari percepute in general de creditorii locali, investitiile imobiliare intr-o tara in curs de aderare la UE cum este Romania aduc in continuare randamente ridicate", a declarat pentru BankingNews directorul executiv credite de la Domenia,
Ana Cernat.

De mentionat insa ca strainii rezidenti nu pot inca achizitiona teren ca persoane fizice, inainte de integrarea Romaniei in UE, iar cei nerezidenti trebuie sa mai astepte inca un numar de ani dupa aderare pentru a putea achizitiona teren in nume propriu. Multi nerezidenti au recurs insa la alternative legale pentru a realiza o astfel de investitie, cum ar fi achizitionarea terenului de catre o persoana juridica special creata in acest scop in Romania, sau achizitionand terenul in numele unui partener (de afaceri, de viata) care intrunea calitatea de cetatean roman.

"Pentru a achizitiona, de exemplu, o casa cu teren in Romania, care costa 100.000 Euro, o familie formata dintr-un cetatean strain nerezident si un cetatean roman are nevoie de un avans de 25%, respectiv 25.000 Euro, si de un venit minim net cumulat de aproximativ 2.300 Euro pentru a accesa un credit de 75.000 Euro. Rata lunara minima de plata este de 790 Euro. Terenul, in acest caz, va fi achizitionat de cetateanul roman, iar casa va constitui proprietate comuna a ambilor soti. Pe teren se va institui, evident, un drept de superficie pentru constructie, iar Domenia va institui pe ambele imobile ipoteca de rang I. Veniturile eligibile sunt cele de natura salariala (nu din afaceri nerezidente)", a precizat Ana Cernat.

Specialistii Domenia Credit ofera clientilor toate sfaturile necesare realizarii unei investitii cat mai sigure. Astfel, evaluatorii agreati si departamentul tehnic vor evalua casa pe criterii de piata conform standardelor internationale, vor sugera expertize tehnice acolo unde este necesar, iar departamentul juridic va examina cu atentie toate actele legale ale proprietatii ce urmeaza a fi cumparata sau construita.

 

Procedura de obtinere a creditului se poate desfasura in mare parte electronic, prezenta clientului in Romania nefiind necesara in toate fazele aprobarii creditului. Mai multe detalii pe www.domenia.ro.

 

redactia@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos