Romanii cheltuie creditele de nevoi pe case si afaceri

Romanii cheltuie creditele de nevoi pe case si afaceri

Inzestrat cu certe avantaje, pentru ca nu trebuie declarat scopul in care vor fi utilizati banii imprumutati si nu trebuie platit nimic in avans, creditul de nevoi cu ipoteca este considerat produsul vedeta de catre bancile din Romania. Acest tip de imprumut este o alternativa viabila pentru orice alt credit destinat persoanelor fizice, bucurandu-se de

Inzestrat cu certe avantaje, pentru ca nu trebuie declarat scopul in care vor fi utilizati banii imprumutati si nu trebuie platit nimic in avans, creditul de nevoi cu ipoteca este considerat produsul vedeta de catre bancile din Romania. Acest tip de imprumut este o alternativa viabila pentru orice alt credit destinat persoanelor fizice, bucurandu-se de conditii tot mai facile pentru solicitanti. Care este insa scopul pentru care romanii apeleaza la un asemenea produs de finantare? Publicatia online BankingNews (www.bankingnews.ro) a realizat un sondaj in randul vizitatorilor sai, prin intermediul caruia a incercat sa afle care este raspunsul la intrebarea "Pentru ce ati folosi(t) un credit de nevoi garantat cu ipoteca?". Studiul a fost realizat pe baza a 1.113 voturi inregistrate pe pagina de Internet www.bankingnews.ro.

Dupa cum era de asteptat, achizitionarea unei/unui locuinte/teren constituie principala tinta a peste jumatate (52%) dintre cei care au contract sau urmeaza sa contracteze un credit de nevoi garantat cu ipoteca. Alti 11% mizeaza pe acest tip de produs pentru a investi banii in renovarea si/sau modernizarea casei. Practic, creditele de nevoi cu ipoteca rivalizeaza cu cele ipotecare/imobiliare, atat ca durata de rambursare si valoare, dar si a dobanzii si a costurilor. Acestea sunt o solutie de luat in seama pentru cei care vor sa achizitione sau sa-si construiasca o locuinta, in primul rand datorita faptului ca solicitantul nu trebuie sa aduca avansul de 25%. Singura conditie este sa ai un alt imobil in proprietate, cu care sa poti garanta imprumutul, sau sa te bucuri de increderea si sprijinul unei rude sau prieten care sa faca acest lucru pentru tine. De asemenea, creditul de nevoi cu ipoteca confera mai multa libertate in alegerea locuintei care va fi achizitionata. Banca practic inainteaza, in schimbul ipotecarii unui imobil, o suma de bani importanta, care poate fi utilizata asa cum doreste clientul. Insa, in comparatie cu imprumuturile imobiliare, creditul de nevoi cu ipoteca nu poate reprezenta mai mult de 30% din venitul net, fata de 35% pentru cel ipotecar.

Interesant este faptul ca pe locul al doilea in topul finalitatii creditelor de nevoi cu ipoteca se situeaza investitia intr-o afacere. Banii obtinuti pot servi scopurilor unui intreprinzator. Asa se face ca 16% dintre votanti au indicat ca optiune de cheltuire a imprumutului finantarea afacerii. Situatia ar putea fi considerata surprinzatoare, daca am pierde din vedere restrictivitatea bancilor, procedurile greoaie de aprobare si conditiile draconice impuse in cazul imprumuturilor destinate persoanelor juridice. Comenteaza aceasta situatie alaturi de Cornel Dinu pe blogul personal www.dinucornel.ro.

Spectrul de utilizare al creditului de nevoi personale garantat cu ipoteca este insa mult mai larg. Acesta poate fi utilizat pentru cumpararea unei masini (7%), rambursarea unui credit mai vechi si mai scump (4%), continuarea studiilor (3%) sau achizitia de electrocasnice, audio-video, calculatoare, mobila (2%). Restul de 5% dintre votanti au indicat ca scop al contractarii unui asemenea imprumut sectiunea "altele", unde ar putea fi incluse organizarea unui eveniment de familie important, petrecerea unei vacante de vis, efectuarea unor tratamente medicale etc.

www.banipentrucase.ro               www.banisiafaceri.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos