Romanii au prins gustul cumparaturilor de pe Internet cu cardul

Romanii au prins gustul cumparaturilor de pe Internet cu cardul

Utilitatea comertului electronic nu-i putea lasa indiferenti pe consumatorii romani, care s-au imbulzit in magazinele virtuale. Datele statistice de anul trecut comunicate de Visa confirma cresterea spectaculoasa a cumparaturilor pe Internet. Acestea au ajuns la valoarea de 12,4 milioane dolari, consemnand o majorare cu 160,8 la suta fata de anul anterior. Practic, saltul inregistrat de

Utilitatea comertului electronic nu-i putea lasa indiferenti pe consumatorii romani, care s-au imbulzit in magazinele virtuale. Datele statistice de anul trecut comunicate de Visa confirma cresterea spectaculoasa a cumparaturilor pe Internet. Acestea au ajuns la valoarea de 12,4 milioane dolari, consemnand o majorare cu 160,8 la suta fata de anul anterior. Practic, saltul inregistrat de Romania la tranzactiile pe Internet constituie cea mai mare crestere realizata de tarile din regiunea CEMEA. 

Comunicat de presa
Comertul electronic in Romania a inregistrat o crestere semnificativa

In 2005, volumul tranzactiilor pe Internet cu carduri Visa, in si din Romania, a cunoscut o crestere semnificativa, conform datelor furnizate astazi de Visa International. Volumul total al tranzactiilor a atins suma de 12,4 milioane dolari, in crestere cu 160,8% fata de anul 2004, in timp ce numarul de tranzactii a crescut cu 264,5%, ajungand la 126.352 de tranzactii in 2005.

“Aceste cifre arata ca detinatorii de carduri Visa au castigat tot mai multa incredere in aceasta metoda de plata. Suntem siguri ca aceasta evolutie pozitiva va fi inregistrata si in viitor atat in Romania, cat si in intreaga regiune”, a spus Catalin Cretu, vicepresedintele Visa International CEMEA.

Aceasta evolutie se inscrie in tendinta generala pentru regiunea CEMEA. Volumul vanzarilor pe Internet in aceasta regiune prin carduri Visa a atins 474 milioane dolari, mai mult decat dublu comparativ cu cifrele din 2004, in timp ce numarul de tranzactii a crescut cu 135%. Volumul tranzactiilor efectuate de utilizatorii de carduri Visa din regiunea CEMEA in alte parti ale lumii a totalizat 432 milioane dolari, cu 28,8% mai mult decat in 2004. Numarul de tranzactii a depasit 4 milioane, inregistrand o crestere de 23% fata de 2004.

Volumul mondial al tranzactiilor de comert electronic efectuate cu carduri Visa a depasit 174 miliarde dolari in 2005, inregistrand o crestere de 39% fata de anul anterior. Numarul de tranzactii la nivel global a fost de 1,8 miliarde, cu 34,8% mai mult decat in 2004.

Dintre tarile vecine incluse in reginea CEMEA, Bulgaria conduce in clasament, cu o valoare totala a tranzactiilor de comert electronic de 14 milioane dolari, in timp ce Croatia si Serbia & Muntenegru au inregistrat valori de 2 milioane si, respectiv 4 milioane dolari. Cea mai mare crestere inregistrata in termeni de volum al tranzactiilor a cunoscut-o Romania (160,8%), urmata de Serbia si Muntenegru (149,7%), Bulgaria (126,7%) si Croatia (84%).

Pentru a face comertul electronic mai sigur pentru toti clientii, Visa a introdus Verified by Visa, un serviciu bazat pe parola, al carui scop este sa le ofere cumparatorilor un plus de siguranta si securitate atunci cand isi fac cumparaturile online. In Romania, acest serviciul a fost introdus in 2004. Acest program asigura ca atat identitatea comerciantului, cat si a clientului sa fie autentice, si solicita detinatorului de card sa furnizeze o parola personala atunci cand plateste online pentru bunurile cumparate cu cardul Visa. Acest proces confirma identitatea declarata de cumparator, cand acesta ofera online detalii referitoare la card. Detinatorii de card se pot inscrie pentru acest serviciu la banca emitenta a cardului, fara nici un fel de costuri suplimentare, avand siguranta ca detin un card protejat impotriva utilizarii frauduloase pe Internet, atunci cand acceseaza pagina de web a unui comerciant inregistrat in programul ‘Verified by Visa’.

Serviciul de securitate dezvoltat de Visa International pentru platile online este din ce in ce mai recunoscut si utilizat de detinatorii de carduri si de comercianti in toata lumea. In acest al patrulea an de cand a devenit operational, programul inregistreaza la nivel global 100.000 de comercianti, in timp ce 10.000 de emitenti si 355 de milioane de detinatori de carduri sunt in stadiul de pre-inregistare, iar alte cateva milioane au activat deja acest program.

“Programul de securitate Verified by Visa le ofera clientilor nostri exact ceea ce isi doresc: o tranzactie rapida si sigura, verificata atent si in permanenta. In acelasi timp, este simplu de utilizat si salveaza timp”, spune Catalin Cretu.

Serviciul de securitate dezvoltat de Visa International pentru platile online este din ce in ce mai recunoscut si utilizat de detinatorii de carduri si de comercianti in toata lumea. In acest al patrulea an de cand a devenit operational, programul inregistreaza la nivel global 100.000 de comercianti, in timp ce 10.000 de emitenti si 355 de milioane de detinatori de carduri sunt in stadiul de pre-inregistare, iar alte cateva milioane au activat deja acest program.

Cresterea constanta a numarului de carduri Visa sprijina dezvoltarea comertului electronic in Romania. La sfarsitul anului 2005, erau peste 3,6 milioane de carduri Visa in Romania, o crestere de 28% comparativ cu 2004. Utilizarea cardurilor Visa de catre romani a cunoscut o crestere semnificativa atat ca numar de tranzactii cat si ca volum la sfarsitul anului 2005. Totalul cheltuielilor cu carduri Visa s-a ridicat la aproximativ 4,87 miliarde USD la sfarsitul anului 2005 – o crestere de 73%, comparativ cu 2004. Numarul total de tranzactii a ajuns la 60 de milioane, cu 24% mai mult decat la sfarsitul anului 2004, indicand ca romanii se bazeaza din ce in ce mai mult pe cardurile Visa pentru solutii mai rapide si mai sigure.

Despre Visa International

Visa International este un parteneriat dintre 21.000 de banci membre. Aceste banci au emis peste un miliard de carduri Visa in toata lumea, pe care se tranzactioneaza 4 mii de miliarde USD pe an, in peste 150 de tari. 

Rolul Visa este sa ofere solutii de plata bancilor membre, astfel incat acestea sa poata sa emita carduri Visa si sa proceseze tranzactiile la comercianti prin carduri Visa. Produsele Visa emise de banci sunt mai sigure, mai convenabile si mai eficiente decat numerarul. In plus, acestea ajuta la bancarizarea populatiei si la cresterea fondurilor disponibile pentru imprumuturi comerciale, motorul unei economii in dezvoltare.

Visa este o asociatie care uneste detinatorii de carduri, comerciantii si institutiile financiare membre prin cea mai mare retea de plati electronice din lume. Acordand o atentie sporita pietelor locale, Visa ofera cele mai sigure si de incredere cai de a plati si a primi plati, stimuland cresterea si generand oportunitati, posibilitate de a alege si inovatie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos