Romanii au prime de asigurari de 1,6 miliarde euro

Romanii au prime de asigurari de 1,6 miliarde euro

Piata asigurarilor va creste in acest an cu 33%, la 1,6 miliarde euro, iar pana in 2011 valoarea subscrierilor din contracte de asigurare va urca la trei miliarde euro, a declarat Mihail Tecau, presedintele si directorul general al BCR Asigurari. "In 2011, piata asigurarilor va fi asezata, cu potential si va totaliza trei miliarde de

Piata asigurarilor va creste in acest an cu 33%, la 1,6 miliarde euro, iar pana in 2011 valoarea subscrierilor din contracte de asigurare va urca la trei miliarde euro, a declarat Mihail Tecau, presedintele si directorul general al BCR Asigurari. "In 2011, piata asigurarilor va fi asezata, cu potential si va totaliza trei miliarde de euro, suma care nu include pensiile private. Daca luam in calcul si acest segment, valoarea pietei va fi de 5-6 miliarde euro", a afirmat Tecau la aniversarea a cinci ani de existenta a BCR Asigurari.

Volumul subscrierilor din contracte de asigurare s-a ridicat, in 2005, la 1,2 miliarde de euro. In primele noua luni ale anului 2006, volumul subscrierilor din contracte de asigurare a atins nivelul inregistrat in intreg anul 2005, conform raportarilor transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de catre societatile de asigurare autorizate. La finele lunii septembrie, numarul contractelor de asigurare in vigoare depasea 14,1 milioane, din care 8,4 milioane polite de asigurari generale si, respectiv, 5,74 milioane de contracte de asigurari de viata. Comparativ cu situatia existenta la sfarsitul anului 2005, numarul total de contracte in vigoare la 30 septembrie 2006 era cu aproximativ 22% mai mare.

Valoarea totala a primelor brute subscrise de BCR Asigurari va creste, in 2006, cu 43%, la 120 milioane euro, a mai precizat Mihail Tecau. Domnia sa a mentionat ca, in 2007, compania vizeaza o crestere a valorii totale a primelor brute subscrise cu 30-35% si atingerea unei cote de piata de peste 9%. "Potrivit ultimelor date, ne aflam pe locul cinci pe piata asigurarilor. Vizam pentru 2007 urcarea cu un loc in top, iar pentru anul 2009 dorim sa atingem o cota de piata de 14% si intrarea in top trei", a evidentiat Tecau. In luna noiembrie, BCR Asigurari avea 483.000 clienti persoane fizice si 72.000 clienti persoane juridice.

BCR Asigurari ramane deocamdata sub palaria Erste

Oficialul BCR Asigurari a precizat ca nu se pune deocamdata problema ca societatea de asigurari sa devina independenta de grupul Erste BCR. Mihail Tecau spune ca actionarul principal al celei mai mari banci din Romania si-a dat acordul pentru planul de dezvoltare al BCR Asigurari pentru urmatorii trei ani. "Este posibil ca in functie de rezultate sa fim si dupa aceasta perioada parte integranta a grupului Erste BCR", a subliniat seful BCR Asigurari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos