Romanii au aproape 5,5 milioane de carduri Visa

Romanii au aproape 5,5 milioane de carduri Visa

Directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca numarul total de carduri Visa a crescut cu 16% la finalul lui 2007 fata de anul anterior, fara a preciza exact cate asemenea instrumente de plata au fost emise de bancile din Romania. Lasand la o parte secretomania manifestata

Directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca numarul total de carduri Visa a crescut cu 16% la finalul lui 2007 fata de anul anterior, fara a preciza exact cate asemenea instrumente de plata au fost emise de bancile din Romania. Lasand la o parte secretomania manifestata de oficialul Visa Europe, care nu a dorit sa furnizeze aceste date, considerate confidentiale, putem afla numarul de carduri Visa raportandu-ne la rezultatele comunicate de domnia sa pentru anul 2006. La inceputul lunii martie 2007, directorul general pentru Romania al Visa Europe a dezvaluit, in cadrul SUMMIT-ului intitulat Investitii in sud-estul Europei, ca in decembrie 2006 erau emise 4,72 milioane de carduri in tara noastra sub sigla Visa. Adaugand cele 16 procente de crestere ajungem la o cifra de aproape 5,5 milioane carduri Visa. Interesant este faptul ca ritmul de crestere al numarului de carduri Visa emise de bancile autohtone s-a injumatatit, de la 31% crestere anuala la finalul lui 2006 la cele 16 procente consemnate in decembrie 2007. Daca in 2006 au fost emise 1,12 milioane carduri Visa noi, anul trecut numarul acestora s-a situat la aproape 800.000.

Romanii au cheltuit peste 10 miliarde de euro de pe carduri Visa

Potrivit datelor furnizate de Visa Europe, valoarea totala tranzactionata pe cardurile Visa emise in Romania a fost de 10,3 miliarde euro. In ceea ce priveste numarul de tranzactii derulate la comercianti, aceasta a crescut cu 67%, fata de sfarsitul anului 2006. Valoarea totala a tranzactiilor derulate la comercianti a crescut cu 73,5% mai mult decat in 2006.

“Romanii isi folosesc cardurile Visa cu mai multa regularitate pentru a efectua diverse plati si consider ca acest avant va creste si in anii urmatori. Este important ca detinatorii de carduri sa inceapa sa utilizeze cardul si pentru cumparaturi de valoare mai mica – ceea ce va insemna ca platile electronice devin o alternativa obisnuita pentru platile in numerar,” a declarat Catalin Cretu.

Conform datelor disponibile la sfarsitul lui 2007, valoarea totala cheltuita pe cardurile de debit la comercianti a crescut cu 83,9%, iar valoarea medie pe tranzactie a scazut cu 0,7%. In acelasi timp, tot mai multe companii romanesti utilizeaza acum carduri Visa Commercial. Numarul total al acestor carduri a crescut cu 47,8%% in 2007, fata de anul anterior.

Performantele solide inregistrate de Visa Europe in Romania, in ultimul an, sunt confirmate si de numarul mai mare de comercianti care accepta acum cardurile Visa. La sfarsitul anului trecut, peste 45.000 locatii acceptau plati cu cardurile Visa, fata de 36.000 la sfarsitul lui 2006.

Anul trecut a marcat si un progres considerabil inregistrat in tranzitia catre tehnologii mai sofisticate si mai sigure, printre care implementarea tehnologiei bazate pe cip. Pana la sfarsitul lui 2007, impreuna cu bancile membre de pe piata din Romania, Visa Europe a finalizat 22 de proiecte de certificare EMV ale retelelor POS si ATM, ceea ce le va permite sa accepte carduri cu cip atat la punctele de vanzare, cat si in reteaua de bancomate. Alte 12 astfel de proiecte sunt in prezent in curs de derulare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos