Romanii acumuleaza de la luna la luna tot mai multe datorii!

Romanii acumuleaza de la luna la luna tot mai multe datorii!

Valoarea creditelor restante a crescut in luna august cu 6,9%, la 14,36 miliarde de lei, nivelul acestora reprezentând 6,86% din totalul imprumuturilor aflate in derulare, potrivit datelor publicate vineri de BNR. Imprumuturile in valuta cu intarzieri la plata, exprimate in lei, insumau la finele lunii in august 7,29 miliarde de lei, in crestere cu 8,9%

Valoarea creditelor restante a crescut in luna august cu 6,9%, la 14,36 miliarde de lei, nivelul acestora reprezentând 6,86% din totalul imprumuturilor aflate in derulare, potrivit datelor publicate vineri de BNR. Imprumuturile in valuta cu intarzieri la plata, exprimate in lei, insumau la finele lunii in august 7,29 miliarde de lei, in crestere cu 8,9% fata de iulie, in contextul in care leul s-a depreciat in raport cu moneda unica.

Creditele restante in valuta reprezentau 5,57% din totalul imprumuturilor acordate in moneda straina, mult peste nivelul de la finele anului trecut, de 3,04%. in iulie, ponderea creditelor restante in total credite in valuta a fost de 5,18%.

La finele lunii august, BNR afisa un curs oficial de 4,2597 lei/euro, in crestere cu 0,3% fata de paritatea de la sfârsitul lui iulie, de 4,2471 lei/euro.

Creditele restante in lei au continuat sa urce si ele in luna august, cu 4,7%, la 7,07 miliarde de lei, dupa ce in iulie au crescut cu 4,6% fata de iunie, la 6,75 miliarde lei.

Valoarea imprumuturilor in lei cu intâzieri la plata reprezinta 9% din totalul creditelor acordate in moneda nationala, ponderea urcând de la 8,57% in luna iulie.

Suma creditelor aflate in derulare la finele lunii august s-a ridicat la 209,12 miliarde de lei, usor mai sus comparativ cu nivelul de la sfârsitul lunii precedente, de 207,94 miliarde de lei.

La finele anului trecut, ponderea restantelor in total credite in lei se ridica la 5,6%.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos