Romania si Bulgaria pot lista obligatiuni pe piata NewEuroMTS

Romania si Bulgaria pot lista obligatiuni de referinta denominate in euro pe piata NewEuroMTS, in urma aderarii la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, potrivit EuroMTS Limited. Dupa listare, titlurile vor beneficia de aceleasi avantaje, in privinta lichiditatii, ca si obligatiunile emise de alte state membre ale Uniunii din Europa Centrala, care nu fac inca

Romania si Bulgaria pot lista obligatiuni de referinta denominate in euro pe piata NewEuroMTS, in urma aderarii la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, potrivit EuroMTS Limited. Dupa listare, titlurile vor beneficia de aceleasi avantaje, in privinta lichiditatii, ca si obligatiunile emise de alte state membre ale Uniunii din Europa Centrala, care nu fac inca parte din zona euro. Printre statele care au listat obligatiuni la NewEuroMTS sunt Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Lituania, Slovacia si Cipru.

De la infiintarea NewEuroMTS, 26 de participanti au acceptat regulile de tranzactionare si formarea unui fond de lichiditati pentru toate obligatiunile de referinta listate pe acest segment de piata.

"Extinderea UE are efecte politice si alte consecinte importante pentru pietele financiare europene", a declarat Gianluca Garbi, director executiv la EuroMTS Limited. El a spus ca includerea obligatiunilor denominate in euro ale Romaniei si Bulgariei pe piata Uniunii Europene pentru emisiuni in valuta reprezinta un nou pas important catre integrarea pietei de capital, in beneficiul investitorilor, intermediarilor si altor emitenti.

"Listarea obligatiunilor in euro la NewEuroMTS este o consecinta fireasca a intrarii in Uniunea Europeana. in concordanta cu obiectivele aderarii, NewEuroMTS va permite accesul la reteaua unica de investitori in obligatiuni in euro din Europa si alte regiuni, ceea ce va fi in avantajul programului nostru de imprumut", a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerului Finantelor Publice.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos