Romania, in pragul unei crize de forta de munca

Romania, in pragul unei crize de forta de munca

Romania este in pragul unei crize de forta de munca in unele sectoare importante ale economiei, precum sistemul bancar, administratia si constructiile, a declarat presedintele Traian Basescu, in cadrul unui forum organizat de publicatia "The Economist". El a aratat ca unii investitori au probleme in a-si gasi angajati, exemplificand cazul companiei americane Bechtel. Deja sunt

Romania este in pragul unei crize de forta de munca in unele sectoare importante ale economiei, precum sistemul bancar, administratia si constructiile, a declarat presedintele Traian Basescu, in cadrul unui forum organizat de publicatia "The Economist".
El a aratat ca unii investitori au probleme in a-si gasi angajati, exemplificand cazul companiei americane Bechtel. Deja sunt dificultati privind personalul calificat in sistemul bancar si administratie si se prefigureaza si o criza de ingineri. In schimb, a precizat ca avem foarte multi avocati.

Seful statului a mai spus ca este necesara corelarea nevoilor economiei cu sistemul de invatamant din Romania, in vederea pregatirii specialistilor care sa sustina cresterea economica. El a mentionat faptul ca unele companii straine se implica deja in pregatirea studentilor inca de pe bancile facultatii, in unele cazuri incheind contracte cu universitatile. "Nu este nevoie de forta de munca adaptata numai in zona celor cu studii superioare, ci si a celor cu studii medii, a subliniat Traian Basescu.

In ceea ce priveste suma de 3,5 miliarde de euro care ne va fi alocata de catre Uniunea Europeana, in vederea pregatirii sau reprofilarii fortei de munca, seful statului a atras atentia ca banii trebuie sa fie utilizati cu maxima prioritate. In opinia sa, castigul de aproape 3,5 la suta la veniturile bugetare, de la 29 la suta la 32% in acest an, arata reducerea nivelului de coruptie si evaziune fiscale in economie.

Sectorul cu cel mai ridicat nivel de evaziune fiscala este cel al constructiilor, a explicat Basescu. "Aici se inscriu salarii mult mai mici decat se platesc in realitate muncitorilor. Trebuie sa reducem contributiile sociale ale agentilor economici pentru a-i stimula sa declare salariile reale pe care le platesc", a adaugat presedintele. In acest context, a subliniat faptul ca introducerea cotei unice de impozitare de 16 la suta a condus la reducerea semnificativa a evaziunii fiscale si a nivelului de coruptie.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

—————————————————————————————————
IN ATENTIA PROPRIETARILOR DE MAGAZINE VIRTUALE
In cursul lunii noiembrie a.c., un grup independent de analisti cu experienta profesionala in piata de comert electronic din Romania va finaliza un studiu legat de dezvoltarea acestei piete. Studiul va sta la baza unei strategii guvernamentale in acest domeniu. Intrucat aceasta strategie va influenta activitatea curenta a firmei dumneavoastra, va adresam invitatia de a ne consulta pentru a ne asigura ca surprindem exact dorintele intreprinzatorilor in aceste sector si masurile de intreprins pentru a exploata cat mai bine potentialul pietei de comert electronic. In acest sens, va supunem atentiei un scurt chestionar pe care va invitam sa-l completati cu maxima seriozitate. Tuturor celor care vor da curs invitatiei noastre le vom oferi gratuit rezultatele acestui sondaj care se va realiza in randul a peste 600 de magazine virtuale. De asemenea, veti primi invitatii la seminariile de specialitate organizate in cursul lunii noiembrie a.c. la Camera de Comert si Industrie. BONUS! Primii 30 de repondenti vor beneficia de 2 ore de consultanta gratuita.

—————————————————————————————————-

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos