Romania afectata de cursul de schimb: 500.000 de persoane cu ipoteci nu le mai pot achita!

Romania afectata de cursul de schimb: 500.000 de persoane cu ipoteci nu le mai pot achita!

România "a fost în situaţia unei crize externe amplificată de politicile interne, fiscale şi monetare", în condiţiile în care "este o ţară europeană, dar gândeşte în termeni de economie închisă", a spus directorul ING Bank, Mişu Negriţoiu, care a apreciat că BNR ar cheltui oricât "să ţină cursul". "Suntem o ţară europeană, dar gândim în

România "a fost în situaţia unei crize externe amplificată de politicile interne, fiscale şi monetare", în condiţiile în care "este o ţară europeană, dar gândeşte în termeni de economie închisă", a spus directorul ING Bank, Mişu Negriţoiu, care a apreciat că BNR ar cheltui oricât "să ţină cursul". "Suntem o ţară europeană, dar gândim în termeni de economie închisă.  El a adăugat că ar trebui să se pună întrebarea "pe cine protejează şi cui dăunează o anumită politică de curs de schimb". "Sunt 500.000 de persoane cu ipoteci care nu mai pot plăti. În plus, trebuie să vedem câte locuri de muncă se închid din cauza cursului de schimb. Oficialii băncii centrale au spus că România s-a transformat într-un mare shopping mall, dar asta tot din cauza aprecierii, aveam o moneda puternică, importurile au invadat piaţa românească. Vorbim de agricultură dar nu avem", a spus Negriţoiu.

El consideră că deprecierea leului ar putea avea şi efecte pozitive, "precum stimularea producţei prin politica de curs de schimb"

"Culmea este că în ultimul timp cursul s-a depreciat din cauza tranzacţiilor comerciale efective, nu a speculaţiilor. În aceşti termeni, dacă vorbim de speculaţii, vorbim de reacţiile pieţei", a precizat reprezentantul ING Bank.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos