Rezultatele RZB pe 2006, dominate de cifra 100

Pentru Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), anul 2006 a fost dominat de cifra 100. Grupul RZB a depasit aceasta cifra pentru cel putin trei categorii: activele totale au depasit 100 milioane EUR, a avansat in clasamentul bancilor ajungand in Topul primelor 100 de banci din lume, iar pretul actiunii Raiffeisen International Bank-Holding AG a depasit

Pentru Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), anul 2006 a fost dominat de cifra 100. Grupul RZB a depasit aceasta cifra pentru cel putin trei categorii: activele totale au depasit 100 milioane EUR, a avansat in clasamentul bancilor ajungand in Topul primelor 100 de banci din lume, iar pretul actiunii Raiffeisen International Bank-Holding AG a depasit 100 EUR. Luind in considerare si venitul, se asteapta inca un rezultat record, sustinut de efectele singulare.

Se anticipeaza ca activele totale vor depasi 110 miliarde EUR

Activele totale au depasit valoarea de 100 miliarde EUR, ceea ce a plasat RZB intre primele 100 de banci din lume, conform statisticilor elaborate de The Banker, (publicatie a Financial Times). Conform previziunilor, activele totale la sfarsitul anului vor creste cu 17% fata de sfarsitul anului trecut, ajungand la peste 110 miliarde EUR. „Aceasta crestere este in primul rand organica”, a comentat Walter Rothensteiner, CEO al Grupului RZB. „Achizitiile mari din anul 2006, Impexbank din Rusia si eBanka din Cehia, au contribuit doar cu aproximativ 14% la cresterea activelor”.

Succesul activitatilor pentru corporatii

Activitatile pentru corporatii – unul dintre principalele segmente de activitate ale Grupului –   au inregistrat o dezvoltare deosebita. Contributia anticipata la profit a acestui segment a crescut cu 65%. Activitatile de export, care contribuie semnificativ la contul de profit al RZB, a dus din nou la o crestere a cotei de piata. Si in 2006 RZB a aranjat cele mai multe  credite sindicalizate pentru companii din tarile din Europa Centrala si de Est si isi pastreaza pozitia de lider mondial cu 88 de tranzactii pentru institutii financiare. In total RZB a aranjat 129 de tranzactii de credite sindicalizate.

Profit consolidat anticipat de 700 milioane EUR

Rezultatele RZB vor inregistra cresteri in urma unor operatiuni exceptionale de aproximativ 600 milioane euro, rezultate in urma vanzarii fostei Raiffeisenbank Ucraina (in prezent OTP Bank), vanzarii pachetului minoritar la Banca Turan Alem din Kazakhstan si a vanzarii unei proprietati imobiliare din Varsovia. Se asteapta ca profitul consolidat dupa impozitare si interese minoritare va ajunge la 1,5 miliarde EUR, corespunzand unei cresteri de peste 150%. Fara a lua in considerare aceste venituri exceptionale, profitul consolidat va creste cu aproximativ 55% depasind 700 milioane EUR.

Se estimeaza ca profitul inainte de impozitare va depasi peste 1,2 miliarde euro (1,8 miliarde EUR fara a lua in considerare veniturile exceptionale). Profitul dupa impozitare este anticipat sa ajunga la peste 960 milioane EUR (si la peste 1,6 miliarde EUR luind in considerare veniturile exceptionale mentionate). Contributia la profit a Raiffeisen International – societatea care gestioneaza bancile, societatile de leasing si societatile specializate din Europa Centrala si de Est (ECE) – continua sa fie deosebit de mare in 2006.

Fonduri proprii de 7,4 miliarde EUR

Se anticipeaza ca fondurile proprii aferente Grupului RZB vor creste cu aproximativ 40%, depasind valoarea de 7,4 miliarde EUR. Rata de acoperire va fi de peste 28%. „RZB dispune de o suficient capital pentru a finanta cresterea bancilor grupului din ECE”, a declarat Rothensteiner.

Rentabilitate ridicata a capitalurilor proprii si fonduri proprii in crestere

Desi fondurile proprii au inregistrat o crestere semnificativa – rata fondurilor proprii va depasi 10% – rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) inainte de impozit este estimata la 25% , fara a lua in considerare veniturile exceptionale (in 2005: 23,9%). Incluzand veniturile exceptionale  mentionate, ROE va fi de 38%.

In ciuda expansiunii continue puternice, raportul costuri/venituri al Grupului se va imbunatati si de aceasta data. Se anticipeaza ca acesta va fi sub 57% in acest an.

Peste 55.000 de angajati

Rata de crestere a Grupului RZB se reflecta si majorare numarului de angajati. „Cream locuri de munca noi in Austria si in strainatate.  Doar in acest an am adaugat peste 2.800 de angajati calificati ”, a declarat Rothensteiner. La sfarsitul anului numarul de angajati va fi de aproximativ 55.400 (31 decembrie 2005: 46.243). Acest numar cuprinde cei 5.400 de angajati ai Impexbank si cei aproximativ 900 de angajati ai eBanka.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos