Rezervele BNR au crescut in 2006 cu 4,5 miliarde euro

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au crescut, anul trecut, cu 4,5 miliarde euro, la 21,3 miliarde euro, in timp ce rezerva internationala (valute plus aur) a atins 22,93 miliarde euro, cu 4,68 miliarde euro peste nivelul din decembrie 2005. In luna decembrie, rezerva valutara a fost majorata cu 84,2 milioane euro, in timp

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au crescut, anul trecut, cu 4,5 miliarde euro, la 21,3 miliarde euro, in timp ce rezerva internationala (valute plus aur) a atins 22,93 miliarde euro, cu 4,68 miliarde euro peste nivelul din decembrie 2005.
In luna decembrie, rezerva valutara a fost majorata cu 84,2 milioane euro, in timp ce valoarea rezervei de aur (104,7 tone) a scazut la 1,62 miliarde euro, pe fondul reducerii preturilor internationale.

Intrarile la rezerva valutara in ultima luna a anului trecut s-au plasat la 509 milioane euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului.

In acelasi timp, rezerva valutara a inregistrat iesiri de 424,8 milioane euro, din care 69 de milioane euro plati pentru rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, iar restul modificari ale rezervelor minime ale bancilor comerciale si comisioane bancare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos