Restrictionarea accesului la credite pune in dificultate programul Rabla

Restrictionarea accesului la credite pune in dificultate programul Rabla

Cea mai mare problema a programului de innoire a parcului auto national, denumit si "Rabla", vine din faptul ca accesul la creditare este in prezent mai dificil decat anul trecut, obiectivul de inlocuire a 60.000 de masini vechi in 2009 putand fi ratat, potrivit vicepresedintelui Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). "Programul «Rabla» ar

Cea mai mare problema a programului de innoire a parcului auto national, denumit si "Rabla", vine din faptul ca accesul la creditare este in prezent mai dificil decat anul trecut, obiectivul de inlocuire a 60.000 de masini vechi in 2009 putand fi ratat, potrivit vicepresedintelui Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

"Programul «Rabla» ar putea incepe in maximum zece zile, daca totul merge bine. Dificultatea cea mai mare pe care poate sa o aiba programul de innoire a parcului auto anul acesta vine din faptul ca pana acum exista acces aproape nerestrictionat la creditare. in conditiile in care accesul la credit este destul de dificil, este posibil ca volumele sa nu fie atinse", a declarat Valmar, care ocupa si functia de director general al Porsche Romania, cel mai mare importator de pe piata auto din Romania.

El a adaugat ca pentru a contracara dificultatile pe care le intampina potentialii clienti in obtinerea de credite, APIA s-a gandit la o formula prin care sa fie permise si finantarile in leasing in programul "Rabla". Potrivit lui Valmar, sistemul va fi functional cel mai probabil in a doua parte a programului de innoire a parcului auto, nu din februarie.

Oficialul APIA este de parere ca sansele unui colaps in domeniul auto sunt mici si probabil ca in momentul in care accesul la fondurile bancare va fi mai facil, se va observa o revigorare in domeniul pietei auto. Potrivit cifrelor prezentate de Valmar, vanzarile de autoturisme noi in ianuarie 2009 au scazut cu 63% fata de aceeasi perioada a lui 2008.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos