Restantierii pot obtine un nou imprumut. Care sunt conditiile

Restantierii pot obtine un nou imprumut. Care sunt conditiile

Exista speranta si pentru restantieri daca si-au platit datoriile. Pot obtine un alt imprumut, lucru imposibil pana acum.E drept ca pentru asta trebuie sa puna o casa garantie, iar dobanda e cu cateva procente mai mare decat in cazul unui client "curat". Ani la rand, cine era inregistrat la Biroul de Credit chiar si cu

Exista speranta si pentru restantieri daca si-au platit datoriile. Pot obtine un alt imprumut, lucru imposibil pana acum.E drept ca pentru asta trebuie sa puna o casa garantie, iar dobanda e cu cateva procente mai mare decat in cazul unui client "curat". Ani la rand, cine era inregistrat la Biroul de Credit chiar si cu o singura restanta, indiferent de motivul intarzierii, nu mai putea sa ia un nou credit. La fel a patit si Mihaela Negut, chiar daca si-a platit datoriile intre timp si acum este cu ratele la zi. "Am apelat la anumite banci, in urma refuzului am apelat la o societate care m-a ajutat sa refinantez creditele respective, in ciuda intarzierilor pe care le-am avut", spune Mihaela Negut.

"Clienti cu intarizeri in trecut au putut sa acceseze credite noi, chiar refinantari, conditia clara este sa nu mai aiba intarzieri active si istoricul de plata sa fie cumva explicabil", a declarat Anca Bidian, directorul general al unei companii de brokeraj.

Pentru a obtine un credit, cei care au avut intarzieri trebuie sa le justifice, de exemplu, scaderea salariului sau pierderea locului de munca, sa fie acum cu plata la zi si de preferat sa aduca o garantie imobiliara pentru a obtine dobanzi mai bune.

"Pot suporta o "penalitate", o marja suplimentara de 1-2 puncte procentuale la dobanda, banca evident avand si un risc mai mare prin prisma comportamentului anterior de plata", spune Traian Stancu, director de operatiuni al unei companii financiare.

Chiar si asa, creditele acordate in lei au dobanzi de pana la 14% pe an, iar cele in euro de cel mult 9%.

 

 

Stirile Protv

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos