Reportaj acasa la Millennium Bank

Reportaj acasa la Millennium Bank

Lansarea Millennium Bank pe piata romaneasca a suscitat un interes ridicat, fiind cea mai ampla afacere de tip green-field din sectorul bancar autohton. Potrivit presedintelui Jose Toscano, banca a atras peste 1.000 de clienti in prima saptamana de activitate. Dupa lansare, portughezii au ales sa puna accent pe promovarea imaginii bancii, mizand mai putin pe

Lansarea Millennium Bank pe piata romaneasca a suscitat un interes ridicat, fiind cea mai ampla afacere de tip green-field din sectorul bancar autohton. Potrivit presedintelui Jose Toscano, banca a atras peste 1.000 de clienti in prima saptamana de activitate. Dupa lansare, portughezii au ales sa puna accent pe promovarea imaginii bancii, mizand mai putin pe portofoliul de produse. Cu toate acestea, am dorit sa aflam mai multe informatii despre produsele de retail pe care le ofera cel mai nou jucator de pe piata bancara romaneasca, asa ca am vizatat cateva agentii ale bancii.

In prezent banca are disponibile produse de creditare de baza: imprumuturi de nevoi personale fara garantii, carduri, pachete de produse si servicii destinate administrarii finantelor personale. In perioada urmatoare banca va oferi si altfel de credite, precum credite de nevoi cu ipoteca si credite ipotecare. Dincolo de aceste aspect, Millennium Bank ofera clientilor metode automatizate de efectuare a tranzactiilor, prin intermediul serviciilor de genul self-banking, internet-banking, mobile-banking si call-center.

Creditul de nevoi personale de la Millennium este disponibil in lei, euro sau franci elvetieni. Suma contractata poate fi de pana la 15.000 de euro, iar perioada de acordare este de maxim 10 ani. Dobanzile variaza in functie de perioada de acordare. Astfel, daca imprumutul este acordat pe o perioada  de pana in 5 ani, dobanda este de 9,9% pentru lei, 7,9% pentru euro si 5,9% pentru franci elvetieni. In cazul in care rambursarea se face in mai mult de 5 ani, dobanzile cresc cu un punct procentual. Comisionul lunar de administrare este de 0,3%, iar cel de acordare este de 3%. Pana la sfarsitul anului curent banca ofera produsul fara a percepe comision de administrare, in cazul in care suma contractata este mai mare de 5.000 de euro.

Oferta portughezilor in materie de credite cuprinde si credite ipotecare pe perioade de pana la 40 de ani, cea mai mare de pe piata. Dobanzile sunt fixe in primele 3 luni, valoarea acestora fiind de 5,5% pentru euro, 7,5% pentru lei si 3,5% pentru franci elvetieni. Dobanzile variabile sunt calculate in functie de indicatorii de pe pietelor interbancare (Euribor, Bubor sau Libor) plus o marja de 3 puncte procentuale. In ceea ce priveste creditele de nevoi cu ipoteca, acestea se acorda pe o perioada maxima de 30 de ani. La acest produs, cat si la creditul auto, dobanzile sunt de 8,9% pentru lei, 6,9% pentru euro si 4,9 % pentru franci. Comisioanele de administrare sunt de 0,15%, respectiv 0,25%, iar cel de acordare de 2%, si respectiv 3%. Cele trei produse urmeaza a fi lansate in scurt timp pe piata. 

Pe langa acestea, banca ofera doua pachete de produse si servicii bancare integrate. Pretul unui pachet este cu cel putin 30% mai ieftin decat valoarea produselor si serviciilor achizitionate separat. Pachetul de baza “Activ” costa 4 lei pe luna si cuprinde un cont curent in lei, un card de debit Visa Electron, Internet Banking si servicii Call Center. In varianta “Exclusiv” se adauga un cont curent “Plus” in lei, cu o dobanda de 3% pentru sumele mai mari de 500 lei, un cont curent in euro, precum si card de debit suplimentar gratuit. In plus, cei care au achizitionat pachetul ‘Exclusiv’ si care accepta sa transfere salariul pe cardul de debit oferit de banca beneficiaza de o reducere de 25% la pretul lunar al pachetului, in cazul in care salariul este mai mare de 1.000 lei. Pachetul “Exclusiv” este oferit la un pret de 6 lei lunar. Potrivit consilierilor de la Milllennium, aceste pachete sunt avantajoase intrucat clientii obtin servicii suplimentare la un singur cost si costuri preferentiale la alte produse, cum ar fi creditele sau cardurile de credit.

Pentru cardul de debit Visa Electron in lei, Millennium percepe  un comision de acordare de 15 lei. In cazul in care cardul face parte dintr-un pachet Millennim comisionul este zero, iar retragerea de numerar de la bancomatele bancii nu este taxata. Cei care au un venit minim de 400 de lei pot beneficia de cardul de credit Visa Clasic cu o limita de credit de pana in 20.000 lei. Comisionul de acordare este de 30 lei, in cazul in care acesta este achizitionat ca produs individual. Suma minima lunara pe care trebuie sa o achite beneficiarul este de 3% din linia de credit utilizata, plus dobanda  anuala de 23 %, iar perioada de gratie de pana la 55 de zile. Banca ofera si cardul Visa Gold persoanelor cu un venit minim de 2.000 lei, limita maxima de credit fiind de 50.000 lei.

Pentru cei care sunt in cautarea unui instrument de economisire banca ofera depozitele “Clasic” si “Ascendent”. In cazul depozitului Clasic depunerile pot si facute pentru perioade cuprinse intre 1 si 12 luni. Dobanzile variza intre 6 % (prima luna) si  6,5 % (ultima luna) pentru lei, in pentru euro acestea sunt de 3,3% si respectiv 3,5 %. Depozitul Ascendent se constituie pe 3 luni si se poate prelungi pana la 1 an. Banca bonifica dobanda la fiecare prelungire, astfel in ultimul trimestru creste cu 1,5 puncte procentuale. Pentru depozitele in lei dobanda initiala este de 5,5%, la euro de 3% si 3,5% pentru dolari. Cei care nu vor sa isi asume termene fixe de economisire si doresc acces in orice moment la fondurile depuse in cont pot opta pentru Contul de Economii. In acest caz dobanzile sunt de 5,5% pentru lei, 2,7% pentru euro si 3,5 pentu solari.
 
Millennium Bank s-a lansat pe piata la 11 septembrie anul curent. Banca a  pornit la drum mizand pe 39 de sucursale deschise simultan in 9 orase: Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara. 

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos