Rekkers cere rezerve minime obligatorii la lei de 2%

Rekkers cere rezerve minime obligatorii la lei de 2%

Directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, a declarat marti ca "si-ar dori ca rezervele minime obligatorii la pasivele in lei sa scada la 2%", de la nivelul actual de 15%, deoarece o astfel de masura ar incuraja creditul in moneda nationala. "Mi-as dori ca rezervele minime la pasivele in lei sa scada la 2%

Directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, a declarat marti ca "si-ar dori ca rezervele minime obligatorii la pasivele in lei sa scada la 2%", de la nivelul actual de 15%, deoarece o astfel de masura ar incuraja creditul in moneda nationala. "Mi-as dori ca rezervele minime la pasivele in lei sa scada la 2% in Romania, acesta este si nivelul pentru rezerve minime in zona euro, la care trebuie sa ajungem si noi, mai ales daca vrem sa incurajam creditul in lei. Este vorba despre o masura normala, mai ales acum, cand inflatia este sub control, in scadere, nu vad impedimente", a spus Rekkers, in cadrul unei dezbateri privind creditarea in Romania.

Totodata, Rekkers a spus ca spera ca, in sedinta de politica monetara a BNR de la inceputul lui noiembrie, dobanda cheie sa scada la 7,5%, de la nivelul actual de 8% pe an. "Eu sper sa vedem o noua relaxare a dobanzii de politica monetara, pana la 7,5%. Ungaria a redus dobanda cheie de la 7,5 la 7%. Deci se poate. Hai si noi!", a afirmat directorul general al Bancii Transilvania. Mai devreme, in cadrul aceluiasi seminar, economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a vorbit despre o inclinatie mai mare a bancilor, dar si a clientilor, catre creditul in valuta si a aratat ca institutiile financiare practica marje prea mari pentru creditul in moneda nationala, descurajand astfel acest tip de imprumut.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos