Reincepe goana dupa clientii care au nevoie de credite

Reincepe goana dupa clientii care au nevoie de credite

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, crede ca, in perioada urmatoare, se va relansa o competitie a bancilor in a atrage cat mai multi clienti, respectiv o competitie pentru creditare. Ghetea considera ca 2009 este un an in care profitabilitatea va fi sacrificata pe "altarul prudentialitatii si stabilitatii" in sectorul bancar romanesc. "Toata comunitatea

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, crede ca, in perioada urmatoare, se va relansa o competitie a bancilor in a atrage cat mai multi clienti, respectiv o competitie pentru creditare. Ghetea considera ca 2009 este un an in care profitabilitatea va fi sacrificata pe "altarul prudentialitatii si stabilitatii" in sectorul bancar romanesc. "Toata comunitatea bancara este preocupata acum de alte lucruri decat a face profit (…). Nu uitam de menirea oricarei societati comerciale este aceea de a face profit, dar, in acest an si poate anul viitor, ne vom concentra asupra altor lucruri", a explicat Ghetea, in cadrul seminarului "Romania Financial Forum", organizat de MEDIAFAX si Banca Nationala a Romaniei.

Pe de alta parte, presedintele ARB a aratat ca atunci cand dobanzile sunt mari, si marjele sunt ridicate. "Amintindu-ne de istoria recenta, respectiv prin 1998 – 1999, dobanzile erau cu trei cifre, iar marjele cu doua, de 12-14 puncte procentuale", a spus Ghetea. El a aratat ca si inversul situatiei este valabil, astfel incat dobanzile mici sunt insotite de marje mici. "Nu ne permitem sa avem dobanda de 20% si sa luam marja de 10 puncte. Cred ca acum ne indreptam spre aceasta situatie si atunci trebuie sa ne concentram pe volum. Trebuie sa avem in vedere ca, in perioada urmatoare, se va relansa o competitie a bancilor de a atrage cat mai multe clienti", a spus Ghetea. El considera ca bancile au nevoie sa relanseze creditarea, pentru ca asta este treaba acestor institutii. "Baza la depozite este limitata si va trebui sa inventam produse pentru a fura clientii de la unii la altii. Mai mult, oamenii au inceput sa consume din rezerve, din economii. Avem in perspectiva o competitie pentru creditare. Cred ca bancile vor ataca toate domeniile", a mai spus presedintele ARB.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos